ÜNLÜ YAZAR KÜÇÜK İSKENDER’E KANSER TEŞHİSİ

ÜNLÜ YAZAR KÜÇÜK İSKENDER’E KANSER TEŞHİSİ
Son çıkardığı 'İkinci Waliz' kitabıyla hayranlarıyla buluşan ünlü şair Küçük İskender'e kanser teşhisi konuldu. Cumhuriyet'in haberine göre; 54 yaşındaki şair Küçük İskender kansere yakalandı.

 

Küçük İskender en son ‘İkinci Waliz’ adlı şiir-metin-günlük kitabıyla okurla buluşmuştu. Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler veren, ilk filmi ‘Ağır Roman’ ile oyunculuğa da adım atan küçük İskender 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’nü kazandı. 2014’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü, 2017’de Necatigil Şiir Ödülü’nü almıştı. İskender, hastalığını Bodrum'daki evinde sürdürdüğü tedaviyle atlatmaya çalışıyor.

KÜÇÜK İSKENDER KİMDİR?

Küçük İskender, 28 Mayıs 1964 yılında İstanbul’da doğmuştur. Asıl adı Derman İskender Över’dir. Küçük İskender mahlasıyla tanındı. Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 5inci sınıftan ayrılarak İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümüne geçti. 3 yıl da burada eğitim gördükten sonra bitirmeden okulu bıraktı. Ağır basan sanat hayatı onu akademik ortamdan kopartarak edebiyat ve sinemaya sürükledi. 1980 yılından itibaren çeşitli edebiyat dergilerinde şiir ve yazıları Milliyet Genç Sanat Dergisi’nde, İskender Över ismiyle çıktı. Profesyonel olarak 1985’te Adam Sanat Dergisinde şiirleri yayımlanmaya başladı. Küçük İskender mahlasıyla tanındı. ABD’de ise Murat Nemet Nejat’ın ‘eda’ kavramında yoğunlaştığı Türk şairlerinden çeviri antolojisinde kendine yer buldu. 2000 yılında İtalya’da düzenlenen Avrupalı Genç Şairler Yarışması’nda ( La Giovane Poesia D’europa Nel 1999 ) ilk 10’a girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir