Ümraniye’de yeni dönem kültür sanat sezonu açıldı

Ümraniye’de yeni dönem kültür sanat sezonu açıldı
Ümraniye Belediyesi, 2022-2023 kültür sanat sezonunu düzenlediği "18. Geleneksel Hikâye, Şiir, Resim Yarışmaları" ödül töreniyle açtı.

Ümraniye Crowne Plaza'da düzenlenen "Ümraniye Belediyesi 2022 - 2023 Kültür Sanat Sezonu Açılış ve Ödül Töreni" programına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Osman Boyraz ve Eyüp Özsoy, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Emin Mollaoğlu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, gazeteci yazar Abdurrahim Dilipak, oyuncu yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, muhtarlar, STK temsilcileri, Meclis üyeleri ile sanat ve televizyon dünyasından pek çok ünlü isim katıldı. Sunuculuğunu Kadir Çöpdemir’in yaptığı programda, geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir yarışmaları ödülleri sahiplerine verildi. Programda ünlü kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve ekibi keyifli bir dinleti icra etti. Şiir yarışmasında birincilik ödülünü Ümit Berdar, hikâye yarışmasında birincilik ödülünü Hatice Meraklı, resim yarışmasında birincilik ödülünü Vaqif Zeyidguliyev aldı.

whatsapp-image-2022-11-05-at-20.24.40-005.jpeg
"MEDENİYETİMİZİN ANA TEMELİ KÜLTÜR VE SANATTIR"
Etkinlikte konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kültür ve sanatın bir millet adına önemine dikkat çekerek, "Bizim medeniyetimizin ana temeli kültür ve sanattır. O olmadan da bir mekân ortaya çıkaramayız. Bir mimarlık olmazsa mesela bina yapamazsınız. Kültür sanatı himaye ederek ancak şehirlerimizi kurabiliriz" ifadelerini kullandı. Başkan İsmet Yıldırım, “Ümraniye'de 120 bin gencimiz var. Bir medeniyeti inşa etmek için kültür sanat etkinliklerinde ısrarcı olmalıyız. Kültür ve sanat bir yerde yoksa o zaman sizin devletiniz tartışılır hale gelir. Bugün burada 18'incisini geride bıraktığımız yarışmalarımız bizim için çok önemli. Hikâye, şiir ve resim alanında sanatçılarımızın eserlerini alanında üstat jürimiz değerlendirdi. Bütün katılımcılarımızı tebrik ediyorum” dedi.
"SANATA KÜLTÜRE EĞİLİMİ OLANLAR ORTAYA ÇIKIYOR"
Etkinliğe katılıp ödülleri takdim eden AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise şunları söyledi: " Aslında bu program daha önce yapılacak bir programdı ancak Amasra'daki maden kazasından dolayı ertelenendi. Bundan önceki belediye başkanımızın zamanında başlatılıp şimdi de devam ettirilen bir program. Birçok kültürel alanda hikâye, şiir alanlarında Ümraniye genelindeki okullarımızdan öğrencilerimiz katılıyor. Ben yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi, arkadaşlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Tabii bu tür etkinlikler insan yapısı içerisinde sanata, kültüre eğilimli olan gençlerimizin de ortaya çıkmasını sağlıyor. Bundan dolayı belediye başkanımızı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bunlar, kültürel alanda geleceğimizi şekil verecek gençlerimize örnek olacak rol model olacak. Ödüllendirilmelerini de anlamlı buluyorum." dedi.
Program protokol konuşmalarının ardından 18. Geleneksel Hikâye, Şiir, Resim Yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimlerinin ardından gece sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir