ÜMRANİYE'DE 'ŞEB-İ ARUS' GECESİ

ÜMRANİYE'DE 'ŞEB-İ ARUS' GECESİ
Ümraniye Belediyesi, Hz.Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla İ.B.B Atakent Kültür Merkezi’nde ‘Şeb-i Arus’ özel programı düzenledi. Programa, vatandaşlar coşku ile iştirak etti.

Ümraniye Belediyesi, Hz.Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla İ.B.B Atakent Kültür Merkezi’nde ‘Şeb-i Arus’ özel programı düzenledi. Programa, vatandaşlar coşku ile iştirak etti. 
Tüm dünyayı sözleri ve eserleriyle etkileyen, gönüllerin ve aşkın sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat gecesi her yıl aralık ayında sema ayini ve dualar eşliğinde kutlanıyor. Vefat ettiği geceyi “Sevgiliye kavuşma, düğün gecesi’’ olarak kabul eden Mevlana’nın ölüm yıldönümü her yıl ülke genelinde yâd ediliyor. Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi de Aralık ayı kültür etkinliklerini ‘Şeb-i Arus’ programlarını merkeze alarak gerçekleştiriyor. Bu programların ilki Mehmet Fatih Çıtlak ve Mevlevi Ayinleri Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Mevlevi Mukabelesi’ydi. İ.B.B Atakent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve izleyenleri mest eden programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Hamza Süren, Ümraniye Milli Eğitim Şube Müdürleri, belediye birim müdürü Emre Erkovan, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Programda yaptığı konuşmasında Mevlana’nın hoşgörü anlayışına bilhassa değinen Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu; “Hz. Mevlana, büyük hoşgörü felsefesi ile tüm insanlığa örnek olmuş önemli bir şahsiyettir. Bu gece Hz. Mevlana’nın Hakk’a yürüdüğü, kavuşma gecesidir. 742. yıldönümünü kutladığımız bu ulvi gecenin, dualar ve tövbeler eşliğinde hepimizin kurtuluşuna, mağfiretine ve Allah’a kavuşmasına vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum” dedi. Şeb-i Arus programı, Hz. Mevlana’ya edilen dualarla sona erdi.
Ümraniye Belediyesi’nin Hz.Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla hazırladığı özel ve anlamlı programlar ‘Şeb-i Arus’ haftası boyunca devam edecek. Bu kapsamda gerçekleşecek olan etkinliklerin listesi aşağıdadır:
16 Aralık Çarşamba: Sinan Yağmur’un sunumu ve tiyatro oyunu; Aşkın Gözyaşları “Tebrizli Şems”  İ.B.B. Atakent Kültür Merkezi / Saat: 19:30
17 Aralık Perşembe: Mesnevi Sohbetleri - Dursun Ali Taşçı; Mehmet Akif Kültür Merkezi/ Saat: 19:30
18 Aralık Cuma: Mevlevi Bestekarlar Meşk-i Musiki Klasik Türk Sazları Beşlisi ve Münip Utandı; Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi/ Saat: 19:30
20 Aralık Pazar: Tasavvuf Sohbetleri- Ömer Tuğrul İnançer; Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi/ Saat: 19:00
23 Aralık Çarşamba: Mavera Türk Müzik Topluluğu/ Kademden Kudüme; İ.B.B. Atakent Kültür Merkezi/ Saat: 19:30

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir