“PLANI GETİRELİM, TAPUNUZU VERECEĞİM

“PLANI GETİRELİM, TAPUNUZU VERECEĞİM
Maltepe Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin imar planlarıyla ilgili, halka dönük gerçekleştirilen sunumda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç halktan tam destek aldı.

Maltepe Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin imar planlarıyla ilgili, halka dönük gerçekleştirilen sunumda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç halktan tam destek aldı. Kılıç, “Kentsel Dönüşüm tarihinde ülkemizde bir ilke imza atarak, imar planlarına sizlerle birlikte çalışarak son şeklini verdik. Artık son aşamaya gelirken her zaman dediğim gibi sizleri namerde muhtaç etmeyeceğim. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Burada bir tek yeşil yaprağın dahi koparılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Maltepe Belediyesi’nce, çeşitli sivil toplum kuruluşları, mimar ve mühendislik odaları, Gülsuyu ve Gülensu halkıyla birlikte hazırlanan “1/1000 Ölçekli Gülsuyu-Gülensu Mahalleleri Uygulama İmar Planı”yla ilgili, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde halka yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Yüzlerce Maltepelinin katıldığı toplantıda Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, Plan ve Proje Müdürü Aliye Şengül, birim müdürleri, meclis üyeleri, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Gülsuyu-Gülensu Yaşam ve Dayanışma Merkezi (Güldam) yetkilileri, inşaat mühendisi, mimar ve sosyologlar da hazır bulundu.
"SİZ İSTEDİNİZ, BİZ YAPTIK"
“Şimdi Karar Zamanı” ve “Siz İstediniz Biz Yaptık” mottosuyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “40 yıldır kangren haline gelen bu sorunu, kapalı kapılar ardından birtakım baronlar, müteahhitlerle değil, belediyecilik tarihinde bir ilke imza atarak, sizlerle beraber yaptık, bugünlere getirdik. Bu uğurda çok bedeller ödendi, sizlerin saçlarına aklar düştü. 6 Nisan günü Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni açtığımda söz vermiştim, sözümü tuttum. Bundan sonra da modern sürgüne izin vermeyip, sizlere birlikte bu yolda yürüyeceğiz. Kimseyi mağdur etmemek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Kılıç’ın konuşması sonrası Maltepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Aliye Şengül tarafından planla ilgili sunum gerçekleştirildi. Planın oluşmasında emeği geçen Uzman İnşaat Mühendisi Hasan Sert, Türkiye’de ilk kez bir kentsel dönüşüm projesinde böylesi bir yöntem uygulandığına dikkat çekerek, planın teknik açıdan çok başarılı olduğunu ancak uygulanırken mutlaka eksiklerin görülerek tamamlanması gerektiğini belirtti. Halkın görüş, öneri ve taleplerinin dinlenilerek plan notlarına dahil edileceği soru-cevap bölümü sonrası kürsüye gelen Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ise mülkiyet, donatı alanları, plan yoğunluğu, emsal değerler, tapu sorunu ve kiracıların durumu konularında gelen soruları cevapladı.
“PLANI GETİRELİM, TAPUNUZU VERECEĞİM”

Teşekkür konuşması yapmak üzere tekrar söz alan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tapuların ancak imar planlarının onaylanmasını takiben verilebileceğinin altını çizerek, “Bu akşam burada tüm talepleriniz, daha önce bizlere ulaşan taleplerin tamamı bu planın notlarına açık bir biçimde eklenecek. Türkiye tarihinde bir ilki denedik. Zor ama doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz. Kentsel dönüşümün ne olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Bilen insanla tartışmak bizlere yol aldırıyor. Sizin örgütlü birlikteliğiniz, müteahhitlere, baronlara, tüccarlara izin vermiyor. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Artık son aşamaya gelirken her zaman dediğim gibi sizleri namerde muhtaç etmeyeceğim. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Burada bir tek yeşil yaprağın dahi koparılmasına izin vermeyeceğiz. 40 sene daha bu sorunu tartışmayalım, artık çözüm istiyoruz dediniz, çözümü ayağınıza getirdik. Bunu fırsata dönüştürmeniz lazım. Önümü açacak her öneri karşısında düğmemi ilikler, minnettar olurum. Her zaman dedim, yine söylüyorum. Sizin onayınızın olmadığı hiçbir projede Ali Kılıç’ın imzası olmayacak” diye konuştu.
“10 YIL DAHA BURADAYIM”
10 yıl daha burada olacağını ve planı mutlaka uygulayacağını ifade ederek konuşmasını sürdüren Başkan Kılıç, şunları söyledi: “Bu sorunları çözmek için önce insan olmak önemli, bizim çabamız bu arkadaşlar. Sunduğumuz taslak çok mükemmel mi? Elbette ki hayır. Çünkü koşullar elvermiyor bazı şeyleri değiştirmeye. Buradaki her karış toprak, Gülsuyu ve Gülensu halkının olacak, burayı, kimseye yedirtmeyeceğiz. Ayrıca bu planda 10 katlı, 20 katlı gökdelen dikilmesine izin vermiyoruz arkadaşlar. Çünkü orada Gülsuyu ve Gülensu halkının oturmasını istiyoruz. Ben 10 yıl daha buradayım, bir yere gitmiyorum, hep birlikte gelişmeleri göreceğiz, bu işi sizlerle birlikte bitireceğim. Esas mücadele aslında Büyükşehir Belediyesi’ne sununca başlayacak. Sizleri arkamda görmek istiyorum ve bundan şüphem yok. Bu halk birlikte burayı rantçılara ve çetelere teslim etmeyecek, buna inanıyorum.” Toplantının sonunda Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer ve Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız da birer konuşma yaparak, Başkan Kılıç’a teşekkür ettiler.
PLANDAN NOTLAR
* Gülsuyu ve Gülensu’nun toplam büyüklüğü 1.5 milyon metrekare (yaklaşık 146 hektar).
* Mahallelerde daha önce 1986 ve 2004 yıllarında iki plan gerçekleştirildi ancak çeşitli nedenlerle uygulamaya konulamadı.
* Ali Kılıç’ın belediye başkanlığı döneminde yeni bir planın oluşturulması için 13 kez, belediye yetkilileri; sivil toplum kuruluşları, mimar ve mühendislik odaları, yetkililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.
* Yapılan toplantılardaki bütün dilek, öneri, şikayet ve talepler, Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek planın notları içinde yer alacak.
* Belediyenin mahallelerde yüzde 30’a yakın bir toprağı var ve planda buralar tapu sorunu yaşayanlar için tahsis ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir