TÜRKİYE BU MAÇA KİLİTLENDİ

TÜRKİYE BU MAÇA KİLİTLENDİ
A Milli Takımımız'da gözler 2018 Dünya Kupası elemelerinde karşılaşacağı Ukrayna mücadelesine çevrilirken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim oyuncularına maçın şifresini verdi.

Fatih Terim, Ukrayna karşısında topun sürekli milli takımımızda kalmasını sağlayacak bir oyun planı üzerinde dururken, Ukrayna maçının anahtar kelimesinin "seri ve ayağa pas" olduğu öğrenildi. 
Ukrayna'nın direnç ve fizik gücü yüksek bir takım olduğuna dikkat çeken Fatih Terim, oyuncularından saha içerisinde süreki seri pas yapmalarını ve bu şekilde rakibin direncini kırmaları gerektiğini vurguladı. Terim, Ukrayna'nın Euro 2016 gol atamadan kalesinde 5 gol görerek elenmesine karşın, oynadığı karşılaşmalarda oyun çözülene kadar yüksek direnç ortaya koyduklarını belirtirken, millilerden sabırlı bir şekilde doğru pozisyonu kovalamalarını istediği ifade edildi. 
Oyun planı içersinde pasın en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Fatih Terim oyuncularına" Savunmadan çıkarken ya da top bizde iken ilk etapta minumum 5 pas yapmanız gerekiyor. Sonrasında pozisyon bulamıyorsak 10-12 hatta daha fazlasını yapabilirsiniz" talimatını verdi. 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna mücadelesi öncesinde oyuncularından saha içersinde sürekli hareketli olmalarını isterken, boş gözüken noktaya en hızlı şekilde topun gönderilmesi konusun altını çizdi. 
Fatih Terim ayrıca " oyun içersinde gerekirse pozisyonunuzdan vazgeçin. İkili mücadelelerde dikkatli olmamız gerekiyor. Agresif olalım ama bunu yaparken de dikkatli olalım "şeklinde uyarılarda bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir