TOPBAŞ'TAN MÜJDE! İKİ YENİ METRO GELİYOR

TOPBAŞ'TAN MÜJDE! İKİ YENİ METRO GELİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iki yeni metronun ihalelerinin eylül ayında yapılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metro hatları için eylül ayında ihale yapılacağını açıkladı. Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında iki önemli hat için ihale aşamasına geldik. Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metroları için eylül ayında ihaleler yapılacak” dedi.
Ataköy-İkitelli hattı ile Basın Ekspres yolu güzergahının Marmaray ve Olimpiyatköy-Bağcılar metrosu ile entegre raylı sisteme kavuşmuş olacağına dikkat çeken Topbaş, “Böylelikle Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerimiz bu hattan istifade edecek” açıklamasını yaptı. Topbaş, Anadolu Yakası’ndaki Dudullu-Bostancı metrosunun ise Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye’den geçeceğini ve bu hattın Marmaray, Karıtöy-Kartal metrosu ve Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosu ile entegre olacağını belirtti.
Ataköy-İkitelli hattının uzunluğu 13.3 kilometre, kapasitesi saatte tek yönde 45 bin yolcu taşımalı olacak. İhale tarihi 14 Eylül 2015 olan hatta istasyonlar; Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşak, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi. Yolculuk süreleri ise şöyle:
"Ataköy-İkitelli:19,5 Dakika
Yenikapı-Çobançeşme: 20 Dakika
Kirazlı-Ataköy: 15 Dakika
İkitelli-Bahçelievler: 20 Dakika"
Dudullu-Bostancı hattının uzunluğu 14.2 kilometre, kapasitesi saatte tek yönde 45 bin yolcu taşımalı olacak. İhale tarihi 10 Eylül 2015 olan hatta istasyonlar; Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türk-iş Blokları, İmes, Modoko, Dudullu, Yukarı Dudullu. Yolculuk süreleri ise şöyle:
"Dudullu-Bostancı:21 Dakika
İçerenköy-Taksim: 38 Dakika
İMES-Kadıköy: 23 Dakika
Modoko-Eminönü: 26 Dakika
Kayışdağı-Kadıköy: 18" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir