KARDEŞ ŞEHİRLERDEN GELDİLER

KARDEŞ ŞEHİRLERDEN GELDİLER
“3 Diyardan 3 Kültür” projesi kapsamında Pendik’te Türk yaşıtlarıyla buluşan Macar ve Filistinli gençler, yaptıkları sanatsal çalışmalarla dünyaya “We are all the same” (Hepimiz aynıyız) mesajı verdiler.

“3 Diyardan 3 Kültür” projesi kapsamında Pendik’te Türk yaşıtlarıyla buluşan Macar ve Filistinli gençler, yaptıkları sanatsal çalışmalarla dünyaya “We are all the same” (Hepimiz aynıyız)  mesajı verdiler.  
Pendik Belediyesi tarafından  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının hibesi ile beş yıldan beri gerçekleştirilen Türk-Macar öğrenci değişim programı, bu yıl Filistinli gençlerin de katılımıyla  “3 Diyardan 3 Kültür” projesi olarak genişletildi. Bu kapsamda Türk gençler Macaristan’a giderken, Macar ve Filistinli gençler de Pendik’e geldi. İki hafta sürecek  program kapsamında konuk gençler İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını  gezerek bilgi edinirken Türk yaşıtlarıyla birlikte çeşitli kültürel ve sportif faaliyetlere de katılıyor. İlk olarak Pendik’i gezen gençler, Fevzi Çakmak Mahallesi  El Sanatları Merkezi’de Türk el sanatlarını da tanıma imkanı buldu. 
Kardeş şehirlerden geldiler
Pendik Belediyesinin kardeş şehirleri Macaristan-Kispest ve Filistin-Jenin kentlerinden gelen 32 genç, düzenlenen kurs programı kapsamında Fevzi Çakmak El Sanatları Merkezi’ni ziyaret etti.  Önce merkezde kursu verilen ebru, Osmanlı duvar sanatı, çini, cam füzyon gibi el sanatları hakkında bilgi alan gençler ardından uygulama yaparak anlamlı bir sanatsal çalışmaya imza attılar. Kara kalem ile çok beğendikleri İstanbul’un siluetini çizen Macar ve Filistinli ziyaretçiler, daha sonra kendi boyadıkları harfleri bir araya getirerek  dünyaya “We are all the same” (Hepimiz aynıyız)  mesajı verdiler.  
Pendik’i çok sevdiler
Proje kapsamında Pendik’e gelen Macar ve Filistinli gençler Türk misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Pendik’i oldukça beğenen gençler, özellikle de sahil kesimine hayran kaldıklarını belirttiler. 
Kedl Matyas (Macar): Burası çok güzel. Türk arkadaşlarımla çok güzel vakit geçiriyorum. Ayrıca Türk yemeklerini de çok beğendim. İlk fırsatta yeniden geleceğim.     
Naser Baidas (Filistinli): Fevzi Çakmak El Sanatları Merkezi’nde çok güzel vakit geçirdik. Sanata önem veren bir şehirde yaşadıkları için Pendikliler çok şanslı.
Molnar Csenge (Macar):  Gezimiz oldukça etkileyici geçti. Türk misafirperverliğini yerinde görmüş olduk. Pendik Belediyesine çok teşekkür ederim.
Saba Mbaie (Filistinli): Türkiye’nin biz Filistinlilere verdiği desteği bu gezi programıyla bir kez daha görmüş olduk.  Kendimi çok mutlu ve özel hissettik. Belediye Başkanı Kenan Şahin’e teşekkür ederim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir