TOPBAŞ, “ŞEHİTLİK HERKESE NASİP OLAN BİR PAYE DEĞİL”

TOPBAŞ, “ŞEHİTLİK HERKESE NASİP OLAN BİR PAYE DEĞİL”
FETÖ’nün hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi Fatih’te şehit düşen Tolga Ecabalın’ın yaşadığı ev müzeye dönüştürüldü.

15 Temmuz şehidi Tolga Ecabalın’ın babası Tarkan Ecebalın tarafından müzeye dönüştürülen ev vatandaşların ziyaretine açıldı. Müzeye dönüştürülen evin açılışı dolayısıyla ev önündeki bahçede Kur'an-ı Kerim okundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı açılışa, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte şehit babası Tarkan Ecebalın’ın komşuları ve şehit Tolga Ecabalın’ın arkadaşları katıldı. 
Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, “Şehitlik herkese nasip olan bir paye değil” dedi. Darbe girişiminden sonra hastanelere kaldırılan gazileri ziyaretleri sırasından çok duygusal anlar yaşadığını belirten Başkan Topbaş, “Ziyaretlerim sırasında konuştuğum tüm gazilerimiz, ‘Şehit olmak istedik ama olamadık’ dediler” ifadelerini kullandı.
Kendisinin de şehit torunu olduğunu ve Türkiye’de her ailede mutlaka bir şehit ya da gazi bulunduğunu dile getiren Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “FETÖ teröristlerinin 15 Temmuz gecesi şehit ettiği 242 şehidimiz var. Belediyemizin önünde de önce 17, sonra da ağır yaralanan bir gazimizin şehit düşmesiyle 18 şehidimiz var. Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Tüm şehitlerimiz rahmetle anıyorum.”
Kısa bir süre önce yurt dışında bulunduğunu ve yaptığı görüşmelerde yabancı devlet adamlarının 15 Temmuz gecesi Türk halkının göstermiş olduğu kahramanlıktan övgüyle bahsettiklerini anlatan Başkan Topbaş daha sonra şöyle devam etti: “15 Temmuz’da yaşananlar her yönüyle başka hiçbir milletle kıyaslanamayacak kahramanlıklarla doludur. Adeta Çanakkale ruhu gibi bir heyecan. 2 gün önce Yurtdışında döndüm. Oradaki yabancı devlet adamları 15 Temmuz’daki milletimizin gösterdiği kahramanlıktan hayranlıkla bahsedip, “Tank ve tüfeklerin önüne etten duvar ördünüz. Bunu nasıl başardınız” diyorlar. Biz millet olarak tüm dünyaya Milli İradenin önünde hiçbir gücün duramayacağı mesajını verdik. Rabbimiz bu birlik ver beraberliğimizi daim eylesin.”
Konuşmaların ardından Başkan Topbaş, şehit babası Tarkan Ecebalın, şehit Tolga Ecebalın’ın oğlu Tarkan Ecebalın ve diğer protokol üyeleriyle birlikte müzeye dönüştürülen şehit evinin açılışını yaptı.
Başkan Topbaş’a şehit evini gezdiren Tarkan Ecebalın evde yer alan eşyalarla ilgili Başkan Topbaş’a bilgi verdi. Başkan Topbaş ayrıca müze girişinde yer alan Taziye Anı Defterini de imzaladı.
Şehidimizin müzeye dönüştürülen evinde, çocukluğundan şehit düşene kadar geçen zaman içerisinde giydiği kıyafetleri, kullandığı özel eşyaları sergileniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit babası Tarkan Ecebalın’a hediye ettiği Kur'an-ı Kerim’in de yer aldığı müzede Tolga Ecabalın’ın şehit düştüğü gece giydiği kıyafetleri de yer alıyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir