TAŞLIBAYIR İMAR PLANLARI ONAYLANDI

TAŞLIBAYIR İMAR PLANLARI ONAYLANDI
Kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylanan Taşlıbayır bölgesinde parselasyon çalışmaları da tamamlanarak askıya çıkarıldı.

Kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylanan Taşlıbayır bölgesinde  parselasyon çalışmaları da tamamlanarak askıya çıkarıldı.  Böylece Orta ve Dumlupınar Mahallelerinde yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı 85 hektarlık alanda yapılaşmanın önü açıldı.
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in büyük önem verdiği depreme dayanıklı ve sağlıklı kentleşmenin yolu, Taşlıbayır’da açıldı. Kentsel dönüşüme yönelik İmar Planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 28.07.2015 tarihinde onaylanan Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Taşlıbayır bölgesinde parselasyon çalışması tamamlandı. Pendik Belediyesi  tarafından oluşturulan imar parselleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile iki mahallenin muhtarlığında askıya çıkarıldı.
Parselasyon planları, 22 Mart-22 Nisan tarihleri arasında askıda kalacak. Vatandaşlardan bu süre içinde gelecek değişiklik talepleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek uygun görülenler yapılacak.  Ardından Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlüklerinde tescil işlemi gerçekleşecek.  Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bölge yapılaşmaya açılacak. 
İmar Parseli-Parselasyon nedir?
İmar planlaması ve parselasyon uygulaması sonrasında oluşan ve üzerinde inşaat faaliyetleri yapılabilecek araziler imar parseli olarak adlandırılıyor. Boyutları belirlenmiş, paftalar şeklinde çizilmiş, tapuya tescil işlemi esas alınan plana da parselasyon planı deniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir