TAKSİM'DE COŞKULU KUTLAMA

TAKSİM'DE COŞKULU KUTLAMA
İstanbul’un Kurtuluşu’nun 93. Yıldönümü kutlaması sabah saatlerinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda başladı.

Törende İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İBB Bürokratları, askeri ve mülki erkan, İBB Zabıtası ve İBB Spor Kulübü’nün Sporcuları ile öğrenciler yer aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın anıta çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Anıt Özel Defterini imzalayan Göksel Gümüşdağ, şunları yazdı;
“İstanbul’un Kurtuluşu Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasisinin dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da olduğu gibi bu kahraman milletimiz her daim devletine ve demokrasisine sahip çıkacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını hayırla, rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun”
Kutlama töreni, Taksim’in ardından öğrencilerin Türk bayraklarıyla donattığı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve İstanbul 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal tarafından verildi.
Şiir dalında birinci olan Bağcılar Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi Tuğba Çifci’nin şiirini okumasının ardından Prof. Dr. Mustafa Armağan, “İstanbul’un Kurtuluşu” konulu bir konuşma yaptı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın seslendirdiği İstanbul şarkıları ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir