Süper Lig’de Trabzonspor kasırgası

Süper Lig’de Trabzonspor kasırgası
Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor deplasmanda İstanbul ekibi Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Karadeniz fırtınası karşılaşmadan Yusuf Sarı'nın 79. dakikada attığı golle 1-0 galip gelerek ligde 7'de 7 yaparak şampiyonluk için bende varım dedi.

Maçtan dakikalar
Maçın ilk dakikaları ortada geçti ve iki takımda tehlikeli atak gerçekleştiremedi. Maçın ilk tehlikeli atağını Trabzonspor 25. dakikada gerçekleştirdi. Bordo Mavililer'de Ekuban, rakibinden topu kurtardı ve ceza sahası sol çaprazı dışından pasını Yunus Mallı'ya gönderdi. Yunus, kaleci Mert'i geçti ancak dengesini sağladıktan sonra topu kontrol edip içeriye ortasını gönderdi. Başakşehir savunması araya golü engelledi.
Başakşehir'de Deniz Türüç, Vitor Hugo ile girdiği hava topu mücadelesinde sakatlandı. Önce iğne ile oynamaya devam etti ancak 39. dakikada acıya daha fazla dayanamayarak yerini Gulbrandsen'e bıraktı.
45+4. dakikada bordo mavililer bir kez daha tehlikeli geldi. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen ortada Bakasetas topu kontrol etti, kaleyi görüp şutunu attı ancak Başakşehir savunmasında Duarte, kaleye doğru giden topa son anda engel oldu. Dönen topa vuran Berat'ın şutu ise üstten auta çıktı. 
Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve Başakşehir - Trabzonspor maçının ilk 45 dakikası 0-0'lık eşitlikle sona erdi.
 İLK ŞUT 66'DA GELDİ
Maçın ilk isabetli şutu 66. dakikada Trabzonspor'dan geldi. Bordo mavililerde son haftaların golcüsü Bakasetas, ceza sahası dışından şutunu attı, kaleci Mert Günok gelen şutu kurtardı.

151951342_4173297046035255_6523089379139828261_o.jpg
OYUNA GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI
Trabzonspor, Yusuf Sarı'nın 79. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 78. dakikada Yunus Mallı'nın yerine oyuna giren genç futbolcusu Yusuf Sarı, sağ kanattan aldığı topla birlikte rakiplerinden sıyrıldıktan sonra kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kaldı. Yusuf düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. Bu gol aynı zamanda genç futbolcunun bu sezon Süper Lig'deki ilk golü oldu.
 Mücadelenin 86. dakikasında Trabzonspor ikinci gole yaklaştı. Bordo mavililerin kontra atağında Flavio topla birlikte Başakşehir yarı alanına ilerledi. Arda taraftaki ilk golün sahibi Yusuf'a ortasını gönderdi. Genç futbolcu şutunu çekti Mert'i geçen topu Ndayishimiye topu çıkardı. Dönen topa Bakasetas vurdu, Ndayishimiye bir kez daha topu çıkardı. 
90+4'te Rafael, Yusuf Sarı'ya yaptığı hareket sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor, deplasmanda Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini 7 maça çıkardı ve puanını 48 yaparak  Zirve ile olan puan farkını üç puana indirdi. 
Medipol Başakşehir: 0 - Trabzonspor: 1
Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu
Medipol Başakşehir: Mert Günok, Rafael, Duarte, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Azubuike (Dk. 67 Ndayishimiye), Mehmet Topal, Deniz Türüç (Dk. 39 Gulbrandsen), Berkay Özcan, Junior Fernandes (Dk. 46 Demba Ba), Crivelli
Trabzonspor: Kağan Moradaoğlu, Kamil Ahmet Çörekçi, Hugo, Edgar le, Faruk Can Genç, Berat Ayberk Özdemir, Flavio, Yunus Mallı (Dk. 78 Yusuf Sarı), Bakasetas (Dk. 90 Atakan Gündüz), Ekuban, Djaniny (Dk. 87 Afobe)
Gol: Dk. 80 Yusuf Sarı (Trabzonspor)
Kırmızı kart: Dk. 90+5 Rafael
Sarı kartlar: Dk. 48 Faruk Can, Dk. 88 Yusuf Sarı (Trabzonspor), Dk. 64 Crivelli (Medipol Başakşehir)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir