ŞÜKRÜ GENÇ’İN BUNLARDAN HABERİ YOK MU?

ŞÜKRÜ GENÇ’İN BUNLARDAN HABERİ YOK MU?
Kendi tapulu arsasının üstüne siteye ait havuz yapıldığını söyleyen Aziz Aydın, Sarıyer Belediyesi tarafından mağdur edildiğini söylüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararı ve Danıştay’ın kendisini haklı buldu.

Kendi tapulu arsasının üstüne siteye ait havuz yapıldığını söyleyen Aziz Aydın, Sarıyer Belediyesi tarafından mağdur edildiğini söylüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararı ve Danıştay’ın kendisini haklı bulan kararına rağmen, belediyenin bu tutumuna isyan eden Aydın, “64 yaşındayım, arsamı satıp borçlarımı ödeyemiyorum, adalet istiyorum” diyerek mağduriyetinin giderilmesini istiyor.
Şükrü Genç’in bunlardan haberi yok mu?
1974 yılında Sarıyer Uskumruköy Mahallesi, Kestane Bayırı’nda 200m2 arsa alan Aziz Aydın, bundan 4 sene önce arsasını satıp borçlarını ödemeyi düşünüyordu. Ancak Aydın’ın 7 pafta, 20 ada, 204 parsel’deki arsasının üzerinde havuz yapıldı. Büyük bir şok yaşadığını söyleyen Aydın, kendisine haber verilmeden arsasının Oğuz Güney’e ait site içindeki havuza dahil edildiğini söylüyor. Bu aşamada sonra hukuki bir mücadele veren Aziz Aydın, çalınmadık kapı bırakmıyor.  Çevre Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve jandarma komutanlığına birçok kez dilekçe yazan Aydın, haklı bulunmasına rağmen mağduriyetinin giderilmediğini söylüyor. Yaşanan bu gelişmelerden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ise neden suskun kaldığı bilinmiyor!
“Belediye, hukuku tanımıyor”
Yaşanan bu gelişmeleri gazetemize anlatan Aziz Aydın, mağduriyetinin giderilmesini istiyor. Aydın, “Sarıyer Belediyesi tarafından Oğuz Güney’e peşkeş çekilerek arsanın sınırları dahilinde havuz yaptırılmıştır. Yapılan bu yapı haksız ve hukuka aykırıdır. Bu hususta lehime olan ve Danıştay tarafından onanan mahkeme kararlarım var. Buna rağmen Sarıyer Belediyesi yetkisi olmamasına rağmen arsamın bulunduğu alanda İmar Kanunu’nun 18. Maddesi uyarınca düzenleme yapmıştır. Halbuki Danıştay kararına göre belediyenin o alanda düzenleme yapma hakkı yoktur.
“İmar Müdürü Karakoç tapumu yok saydı”
Tapulu arsasını 1975 yılında aldığını söyleyen Aziz Aydın, “Ancak Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Ahmet Karakoç tapuyu yok sayıyor. Başkasının tapulu yerini bana gösteriyorlar. Bu da hukuksuz bir durum. Bu arsamın rayiç bedeli 700 bin civarında. Ancak belediye ‘220’ bin diyor. Her sene arsamla ilgili vergi veriyorum. Arsama yapılan havuz dolayısı ile 4 senedir mücadele veriyorum. Arsamı satmak istiyorum ama satamıyorum. Ben 64 yaşındayım bu olaydan dolayı bunalıma girdim. Arsamın sınırları içerisine yapılan havuzun yıkılmasını istiyorum“ dedi.
Büyükşehir ‘Yıkın’ diyor’
Konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne taşıyan Aziz Aydın, burada da haklı bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Yunus Emre Küçük imzası ile ilgili dilekçede: Sarıyer İlçesi Uskumruköy Mahallesi 7 pafta, 20 ada, 204 parsel sayılı yerde bulunan arsaya, sahibinin izni olmaksızın havuz yapıldığı ve bu havuzun yakılması gerektiği belirtilerek gereğinin yapılması istenmektedir” diyerek Sarıyer Belediyesi’ne yazı gönderiyor.  
Danıştay, Sarıyer Belediyesi’ni haksız buldu
Danıştay 6. Dairesi de Sarıyer Belediyesi’nin kararının düzeltilmesi için açtığı davanın reddine karar veriyor. Kararda: ‘Danıştay dava daireleri ile idari veya vergi dava daireleri genel kurullarının temyiz üzerine verilen kararları hakkında ancak 2577 sayılı idari yargılama usulü kanunun değişik 54. Maddesi’nde yazı nedeniyle ilgili kararın düzeltilmesini isteyebilir. Kararın düzeltilmesi dilekçede öne sürülen hususlar ise adı geçen yasa maddesinde yazılı nedenlerden hiçbirine uymamaktadır’ denilmekte.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir