SPOR YAPMAYAN ENGELLİ KALMASIN

SPOR YAPMAYAN ENGELLİ KALMASIN
Bu sene Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek Pendik Belediyesi

Süper Lig Hazırlıkları Başladı
Bu sene Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde  mücadele edecek Pendik Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, kadrosunu 5 yeni oyuncuyla güçlendirmeye hazırlanıyor. Büyük oranda anlaşılan oyuncularla imzaların atılması an meselesi olurken oyuncular Türkiye’de engelli basketbolunda bir ilk olarak kondisyoner bir ekip ve özel kondisyon belirleyici cihazlarla çalışıyor.
Geçtiğimiz yıl olağanüstü bir başarı göstererek Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nden Süper Lig’e yükselen ve Pendik Belediyesinin desteğiyle başarıdan başarıya koşan Pendik Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yeni sezon için antrenmanlara başladı. Hedef, Süper Lig’de üst sıralarda ve kalıcı bir yer edinmek. Önümüzdeki sezon, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük takımlarında olduğu 9 güçlü rakiple mücadele verecek Pendik Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takımı, yeni sezon için Türkiye’de engelli basketbolunda bir ilk olarak kondisyoner bir ekip ve özel kondisyon belirleyici cihazlarla çalışacak.
Profesyonel kondisyon cihazlarıyla çalışacaklar
Takımın tecrübeli ve başarılı antrenörü Selim Savaş Akarsu, ağustos ayı boyunca kondisyonelerin oyuncularının hız, performans, güç, dayanıklılık gibi tüm form grafiğini ortaya çıkaracaklarını, daha profesyonel ve ayrıntılı analizlerle lige hazırlanacaklarını ifade etti. Oyuncuların ne kadar sürede yorulduğu ve ne kadar sürede tekrar normal formuna döndüğünü bu sayede analiz edebileceklerini belirten Akarsu, oyuncuların performans ve kondisyonlarını yükseltmek için en doğru şekilde gerekli olan antrenmanları uygulayabileceklerini belirtti. Ayrıca bu analizlerin, oyun içinde, oyuncuları ne zaman dinlendirmeleri gerektiği ve böylece oyunda takımın performansını hep üst seviyede tutmalarına yardımcı olacağını söyledi.
Takım, yeni transferlerle gücüne güç katacak
Muhtemelen ekim ayı içerisinde başlayacak olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ndeki rakiplerine gözdağı veren Selim Savaş Akarsu: “Rakiplerimiz kolektif uyumumuzdan ve takım savunmamızdan dolayı bizden korkuyorlar. Geçtiğimiz yıl attığımız temellerle birlikte kadromuzu da genişletiyoruz. Beş yeni oyuncu transferi için görüşmeler halindeyiz. Özellikle transfer edeceğimiz iki oyuncu Genç Milli Takım oyuncusu. Bu transferlerle takımda alternatiflerimizi artıracak ve oyunlardaki performansımızı hep en üst seviyede tutmaya çalışacağız.” dedi.
Pendik Belediyesi yine “öncü” oldu
Pendik Belediyesi Anadolu Yakası Engelliler Basketbol Takımı Antrenörü Akarsu, Pendik Belediyesinin engelli basketboluna verdiği destekle öncü ve örnek olduğunu, diğer belediyelerin de engelli basketbol takımlarına olan desteklerinin arttığını vurguluyor.  
Asıl hedef: Spor yapmayan engelli kalmasın
Asıl hedefin Anadolu yakasında spor yapmayan bir engelli bırakmamak olduğu mesajını yineleyen Akarsu, kendi oyuncularını kendilerinin yetiştirmek istediğini kaydetti. Akarsu, bu amaçla genç engelli bireyleri, hafta içi her gün saat 18:00’da Kurtköy Spor Salonu’nda gerçekleştirdikleri antrenmanları takip etmek üzere davet etti. İlgilenenlerin bilgi için Pendik Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin 0216 585 11 00 / 1119 numaralı hattını aramaları isteniyor

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir