ŞİDDETE VE TERÖRE KAPILARINIZI KAPATMANIZ LAZIM

ŞİDDETE VE TERÖRE KAPILARINIZI KAPATMANIZ LAZIM
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, HDP’li milletvekillerin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Haklarındaki iddialar davaya dönüşüp kesinleşene kadar bir tutuklama kararı verilmemeli” dedi.

HDP’deki gözaltıları değerlendiren AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, HDP milletvekillerinin ifade vermediğini, üstelik ifade vermeyeceklerini, adliyeye gitmeyeceklerini söylediklerini hatırlatarak şöyle dedi: "Bu; ‘Biz bu ülkedeki yargı organlarını tanımıyoruz’ demektir. Hatta ‘Bugünkü devlet düzenini de tanımıyoruz’ demektir. Şimdi sadece bu dokunulmazlık dosyasındaki savcının iddialarıyla ilgili bilgisine başvurulacak olan bu kişiler gidip ifade vermeyi reddediyorlarsa, devlet devletse devletliğini yapar. Vermiyorsan evinden alır, götürür bu işlemi tekemmül eder. Dolayısıyla vatandaşlarımız şimdi ’Neden bu HDP milletvekilleri evlerinden gözaltına alındılar?’ diye sorabilir. Normal bir vatandaş da savcılığın bir çağrısı üzerine gitmezse evinden alınır. Nasıl ki vatandaş çağrıldığında gitmek zorundaysa bunlar da gitmek zorunda. ’Gitmiyorum’ derseniz Türkiye’deki otoriteye başkaldırıyorsunuz demektir. Hiçbir devlet düzeni buna izin vermez. Hukuk devletinin gereği budur".
PARLAMENTO ARİTMETİĞİ TUTUKLAMALAR NEDENİYLE BOZULMAMALI’
Dokunulmazlığın parlamenterlerin şahıslarından ziyade, parlamentolara tanınmış bir imtiyaz olduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti: "Dolayısıyla parlamentoların milletvekili sayılarının bir takım tutuklamalar nedeniyle azaltılmış olması, Türkiye’de Meclis tablosu buna pek müsait değil ama çok kritik bir takım denklemlerin olduğu dönemlerde sorun olabilir tutuklamaların. Diyelim ki 2 oyla güvenoyu almış. Geçmişte koalisyon dönemlerinde biz bunu çok yaşamıştık. 3 tane milletvekilini tutuklasanız parlamentodaki denge değişir. Güvenoyu alır veya düşer. O bakımdan haklarındaki iddialar davaya dönüşüp kesinleşene kadar milletvekilleriyle ilgili bir tutuklama kararı verilmemesinin ben daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bir hukukçu olarak, eski bir meclis başkanı olarak düşüncem budur. Tabii takdir tamamen yargı organlarımızındır. Bu ilgili milletvekillerinin ifadeleri alınmalı ancak parlamentodaki aritmetik, tutuklamalar nedeniyle bozulmamalıdır diye düşünüyorum ve değerlendiriyorum”.
ŞİDDETE VE TERÖRE KAPILARINIZI KAPATMANIZ LAZIM
“Siyasi bir partinin genel başkanıysanız, milletvekiliyseniz şiddete ve teröre kapılarınızı kapatmanız lazım" diyen Şahin, "Bu arkadaşlar maalesef hem siyaset yapıyorlar hem de şiddete ve teröre kapılarını kapatmıyorlar. Dolayısıyla PKK terör örgütüyle bağlarını kesmiyorlar. O bakımdan bütün bu yaşananların kendileri içinde bir ders olmasını diliyorum. Bu sürecin Türkiye’de demokratik mekanizmayı zorlamadan, zedelemeden atlatılmasını temenni ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir