DEFALARCA ÇAĞRILMASINA RAĞMEN İFADE VERMEYE GİTMEDİ!.

DEFALARCA ÇAĞRILMASINA RAĞMEN İFADE VERMEYE GİTMEDİ!.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gülser Yıldırım ve Selma Irmak için de tutuklama istendi.

Aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 HDP'li milletvekili gözaltına alındı. Gece saat 01.30 civarlarında gerçekleşen operasyon kapsamında HDP’li vekiller gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tespit edildiği, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği açıklandı. HDP milletvekili İmam Taşçıer, twitter'dan paylaştığı mesajda Ankara'da kaldığı otelde gözaltına alındığını duyurdu.
HDP’Lİ VEKİLLER GÖZALTI ARACININ ÖNÜNE GEÇTİ
Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım’ı uzaklaştıran polis, Demirtaş’ı Emniyet’e götürdü. Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır’da gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü. İfadesi alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı. Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gülser Yıldırım ve Selma Irmak için de tutuklama istendi. HDP milletvekili Ziya Pir ise savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir