SERGİYE 15 TEMMUZ GAZİLERİ DE KATILDI

SERGİYE 15 TEMMUZ GAZİLERİ DE KATILDI
15 Temmuz kahramanlarının yer aldığı “Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları’ Resim Sergisi, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı.

“15 Temmuz Kahramanlarının Hikâyeleri” adlı kitaptaki kahramanların yer aldığı Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları Resim Sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Darbeci askerlere karşı direnirken şehit olan kahramanların ve gazilerin yanı sıra çatışma görüntülerinin de resmedildiği eserleri izleyenler 15 Temmuz’u adeta yeniden yaşadı. AK Parti Milletvekilleri Osman Boyraz ve İsmet Uçma’nın da yer aldığı sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Tarihin gördüğü en vatansever savunmayı tüm dünya gördü. 15 Temmuz ruhunu asla ortadan kaldıramayacaklar. Gelecek nesile de yaşananları bu kalıcı eserler anlatacak” şeklinde konuşarak tüm Pendiklileri sergiye davet etti. Sergide ayrıca Okçular Vakfı ve Erdem Yayınlarının ortak çalışması “Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları Hikâyeleri” adlı kitap ziyaretçilere hediye edildi.
Sergiye 15 Temmuz gazileri de katıldı
Katılımın yoğun olduğu serginin açılışına şehit yakınlarının yanı sıra “15 Temmuz Gecesi Gazileri” de katıldı. Darbe gecesi Atatürk Uluslararası Havalimanı’na hareket eden tanklardan birini ele geçirerek yönünü değiştiren Büyükşehir Belediyesi Personeli Gazi Mehmet Köse: “Bir daha olsa yine yaparım.” diyerek duygularını ifade etti. Pendikli gazilerden Ahmet Belen, Ayhan Alatunç, İsmail Sarıgül, Fatih Kaya, İsmail Ağbal, Serdar Çölaşan, Pendikli iki şehin Yalçın Aran ve Burhan Öner’in eşleri de  katıldı. Boğaz Köprüsünde yaralı taşıyan oyuncu Ali Nuri Türkoğlu da sergi açılışında bulunanlar arasındaydı.
Sanatçı konuşmakta zorluk çekti
Oldukça duygusal anların yaşandığı sergide 64 kahramanın ve darbe gecesi yaşanan olayları resmeden İllüstratör Reza Hemmatirad, açılış konuşmasını yapmakta zorlandı. Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası kürsüye çıkan İranlı Sanatçı Hemmatirad, şehitlerden bahsederken zorluk çekerek konuşmasını kısa kesti. Açılış sonrası değerlendirmede bulunan sanatçı, bu serginin bir proje olduğunu ifade ederek “Böyle bir projede bulunmaktan şeref duyuyorum.” şeklinde konuştu. 

untitled-1dgfdgdfg.gifuntitled-1ffdfhf.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir