ŞAHİN, AÇIK KAYNAK YAZILIMLARININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ

ŞAHİN, AÇIK KAYNAK YAZILIMLARININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, TÜBİTAK ULAKBİM önderliğinde Ankara’da düzenlenen Kamu Açık Kaynak Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından gerçekleştirilen Kamu Açık Kaynak Konferansı’nın üçüncüsü Ankara’da düzenlendi. Konferansta açık kaynak dünyasındaki gelişmeler ve çözümler, kamu açık kaynak kullanım ve uyarlama öyküleri, ülkemizde yürütülen faaliyetler, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı gibi konular ele alındı. Konferansa Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin konuşmacı olarak katıldı. Geçtiğimiz yıl milli işletim sistemi PARDUS’a geçiş yapan Pendik Belediyesinin tecrübelerini aktaran Başkan Şahin, açık kaynak yazılımlarının önemine değindi. PARDUS gibi yerli yazılımların desteklendikçe gelişeceğine ve dışa bağımlılığın önemli ölçüde azalacağına vurgu yaptı.
Sağlık Bakanı ile Gençlik ve Spor Bakanına ziyaret
Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin konferansın ardından Sağlık Bakanı ile Gençlik ve Spor Bakanını ziyaret etti. İlk ziyaretini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a gerçekleştiren Başkan Şahin, Esenler Spor Kompleksi’nin hizmete giriş süreci ve ilçe genelindeki spor tesisleriyle ilgili projeler hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Şahin’in ikinci durağı Sağlık Bakanı Ahmet Demircan oldu. Başkan Şahin, encümen üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliğinin yerel yönetimlerde Türkiye'nin 2018 yılındaki sağlık gündemi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir