REJİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

REJİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin rejimi değiştirmek için fırsat kolladığını savunarak 'OHAL'le sistem değiştirmek isteniyor' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bugünkü grup toplantısında AK Parti iktidarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. 15 Temmuz'daki darbe girişimine  iktidarı ve muahalefetiyle hep beraber karşı çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Parlamento, kendi tarihinde çok önemli bir gelişmeye imza attı. Oturduk, grubu olan 4 siyasi parti bir bildiri hazırladık. Genel başkanlar bu bildiriye imza attılar. TBMM Başkanı da imza attı. Bu bildiride ne vardı değerli arkadaşlar?
‘BAŞKALARI SİZİ TESLİM ALMIŞ DEMEKTİR’
Unutulmamalıdır ki TBMM Kurtuluş Savaşı’nı yöneten, demokrasiye geçişi gerçekleştiren demokratik parlamenter sistemi yıllar içinde geliştirmiş, bir milleti yoksulluktan alıp muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçlamıştır” demiştir. Darbeye karşı gereken cevabı gerekli şekilde vermiştir. Bakın altını çizdiğimiz bir şey var, demokratik parlamenter sistemi yıllar içinde geliştirmiş diyor. Yani demokratik parlamenter sistemine sahip çıkan bir bildiri var. Şimdi sayın TBMM Başkanı’na ve diğer partilere “İmzaya sahip mi çıkıyorsunuz, ret mi ediyorsunuz?” Demokratik parlamenter sisteme sahip çıkmıyorsanız imzanızı reddediyorsunuz demektir, başkaları sizi teslim almış demektir. Bu imzayı attık şimdi bu imza unutulmuş.
NEDEN YASALARI BİR KİŞEYE UYDURUYORUZ?
Yenikapı diyorlar, Yenikapı’da imza yok ki, imza burada. Kapı gibi imza. Bu metin hükümet tarafından BM’ye gönderildi. Şimdi rejimi değiştirmek için fırsat kolluyorlar. OHAL’de biz bu düzeni nasıl değiştiririz diyorlar. Hapishanelerde binlerce insan var, eri var, öğrencisi var, doktoru var, savcısı var. Var oğlu var. Yine buradan siyasi partilerimizin genel başkanlarına seslenmek istiyorum; Cumhurbaşkanı seçilen kişi TBMM önünde bir yemin etmiş ve ona sadık kalacağına dair namus ve şerefi üzerine yemin etmiştir. Efendim fiili durum var, yasal hale getirelim diyorlar. Neden yasal hale getiriyoruz? Neden yasalara uymuyorsun diye hatırlatma ihtiyacı duymuyoruz. Bir kişinin arzusunu yerine getireceksek imzaladığımız o metin ne oluyor? O metne sadık kalmak namuslu olmanın, ahlaklı olmanın birinci şartı değil midir?"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir