PENDİK’TEN 5 BÜYÜK AÇILIŞ

PENDİK’TEN 5 BÜYÜK AÇILIŞ
Pendik Belediyesi, ilçedeki yatırımları tamamlamadaki hızıyla parmak ısırtıyor. Bir yıl önce temeli atılan üç kültür merkezi ile bir bilgi evi ve spor merkezini tamamladı.

Pendik Belediyesi, ilçedeki yatırımları tamamlamadaki hızıyla parmak ısırtıyor. Bir yıl önce temeli atılan üç kültür merkezi ile bir bilgi evi ve spor merkezini tamamlayan Belediye, aralarında 8 bin metrekarelik parkın da bulunduğu beş açılışı peş peşe gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz yıl Pendik’te inşa edilmeye başlanan ve mimarileriyle dikkat çeken çok amaçlı kültür merkezleri, Belediye ekiplerinin gece gündüz süren çalışmasıyla bir yılda tamamlandı. İçlerinde sağlık, eğitim, kültür ve spor alanında hizmetlerin yer aldığı Kavakpınar Mahallesi Ahmedi Hani Kültür Merkezi, Ahmet Yesevi Mahallesi Ahi Evran Kültür Merkezi, Velibaba Mahallesi Akşemseddin Kültür Merkezi, gençlerin ihtiyaçları düşünülerek inşa edilen Fatih Mahallesi Neşet Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi düzenlenen törenlerle hizmete girdi. Açılış törenlerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞAHİN: HER NOKTAYA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ
Pendik’te “Her noktaya hizmet” anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin “Biz Yerel seçimlerden önce temellerini attığımızda, seçimden sonra unutulur diyenler oldu. Ancak bir yılda tamamlayarak tek tek hepsini hizmete kazandırdık” dedi. İlçede özellikle ulaşım alanında büyük bir atılım yaşandığını, metronun Pendik’te 20 istasyonunun bulunacağını söyleyen Başkan Şahin, “Her mahalle için gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız projeler ile biz de yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz çok sayıda merkeze bu yıl yenilerini de ekledik. Kentsel dönüşüm, imar ve tapu alanındaki gelişmeler, kamu ve özel sektörün yatırımları ile Pendik cazibe noktası olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.  
KAVAKPINAR MAHALLESİ AHMEDİ HANİ KÜLTÜR MERKEZİ
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın katılımıyla Kavakpınar Mahallesi’nde hizmete açılan Ahmedi Hani Kültür Merkezi,  5 milyon liraya mal oldu. 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip kültür merkezinin içinde 5 hekimin görev yapacağı Aile Sağlığı Merkezi, İSMEK sınıfları, etüt ve gençlik merkezi, fitness ile pilates salonları, folklör ve konferans salonları ile kafeterya bulunuyor.  Kavakpınar’a yatırımların tamamının 2019 yılına kadar tamamlanacağın vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Kültür Merkezi’nin adına da değinerek; “Bu ülkeye iz bırakmış şahsiyetlerin ismini yaşatmaya devam ediyoruz. Büyük bir alim, bilgi adamı ve kardeşliğin sembolü olmuş Ahmedi Hani'nin adını bu kültür merkezine vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi.
AHMET YESEVİ MAHALLESİ AHİ EVRANİ KÜLTÜR MERKEZİ
Bünyesinde bulunan fonksiyonlarıyla kente sosyal, kültürel, spor ve sağlık alanında artı değer katan kültür merkezlerinden biri Ahmet Yesevi Mahallesi’nde hizmete girdi.  Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintiler sunan kültür merkezine, Ahilik Teşkilatının kurucusu Türk filozof ve sanatkar Ahi Evran'ın adı verildi. 4 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip kültür merkezinde İSMEK kursu, aile sağlığı merkezi, folklör salonu, konferans salonları, sergi alanları, gençlik merkezi, kadınlar için pilates ve fitness salonları, emekliler lokali ve kafeterya bulunuyor.
VELİBABA  MAHALLESİ AKŞEMSEDDİN KÜLTÜR MERKEZİ
Velibaba Mahallesinde tamamlanan Akşemseddin Kültür Merkezi,  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından hizmete açıldı.  Velibaba Sosyal Konutları yanında inşa edilen ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası Türk alimi Akşemseddin’in adını taşıyan merkezde İSMEK sınıfları, kadınlar için fitness ve pilates salonları, konferans salonu ve kafeterya yer alıyor.  
FATİH MAHALLESİ NEŞET ERTAŞ BİLGİ EVİ VE SPOR MERKEZİ
Özellikle ilçedeki çocuk ve gençlerin ihtiyaçları düşünülerek inşa edilen Bilgi Evi ve Spor merkezlerinin 4.’sü Fatih Mahallesi'nde hizmete girdi. Merkeze, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın adı verildi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Neşet Ertaş’ı anarak; “Gerçek bir gönül adamıydı” dedi. Başkan Şahin, 1.5 milyon TL’ye mal olan Neşet Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi’nin bölgede arsa sıkıntısı olmasına rağmen bin metrekarelik alana inşa edildiğini, hem eğitim ve kültür hizmetlerinin, hem de sportif faaliyetlerin tek çatı altında verileceğini söyledi. Görünüşü ile eski Türk mimarisini yansıtan merkezin bünyesinde futbol sahası, etüt merkezi, kütüphane, sergi alanları, ticari alanlar ve kafeterya bulunuyor. 
KOSOVALI ŞEHİD ADEM YAŞARİ PARKI
Çamlık Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 8 bin metrekarelik parka, Kosova savaşının milli kahramanının ismini yaşatmak üzere Kosovalı Şehid Adem Yaşari Parkı adı verildi. İçinde suni çim futbol sahası da bulunan parkta spor için fitness alanları, 300 metre koşu ve 230 metre bisiklet parkuru mevcut.  Çocuklar içinse tırmanma, zıp zıp ve trambolinlerin de bulunduğu beş ayrı oyun grubu yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir