2011 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ÜSTÜNDÜ

2011 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ÜSTÜNDÜ
7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler arasındaki rekabet de tavan yaptı. Seçim yarışının kıran kırana geçecek.

Ak Parti’den İdris Güllüce, CHP’den Gürsel Tekin, MHP’den Semih Yalçın, Saadet Partisi’nden Mustafa Kamalak, HDP’den Selahattin Demirtaş, DSP’den Masum Türker, Vatan Partisi’nden Doğu Perinçek…7 Haziran’daki seçim yarışının nefes nefese geçeceği İstanbul 1.Bölge’de siyasi partilerin ‘ağır topları’ kozlarını paylaşacak. 
7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler arasındaki rekabet de tavan yaptı. Seçim yarışının kıran kırana geçeceği İstanbul 1.Bölge’de siyasi partilerin ‘ağır topları’ kozlarını paylaşacak. Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’ye karşı, tüm siyasi partiler ‘ağır topları’nı Erdoğan’ın da ikamet ettiği İstanbul 1. Bölge’den aday gösterdi.
AĞIR TOPLAR 1.BÖLGE’DE
31. milletvekilinin çıkarılacağı İstanbul 1. Bölge’de Ak Parti’den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erol Kaya ve Erdoğan’ın damadı  Berat Albayrak; CHP’den merkez sağın güçlü ismi, ayrıca Demirel ailesinin damadı İlhan Kesici ile Genel Sekreter Gürsel Tekin; MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, HDP’den Eş Başkan Selahattin Demirtaş; Saadet Partisi’nden Genel Başkan Mustafa Kamalak, DSP’den Genel Başkan Masum Türker ve Vatan Partisi’nden Genel Başkan Doğu Perinçek gibi kamuoyunun yakından tanıdığı önemli isimler milletvekili seçilip Meclis’e gidebilmek için kıran kırana bir rekabet içindeler.
1. BÖLGE’DE 4 GENEL BAŞKAN YARIŞIYOR 
Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar semtlerinin bulunduğu İstanbul 1. Bölge’de 3 milyon 500 bini aşkın seçmen oy kullanacak. İstanbul 1.Bölge’de, 2011 seçimleri sonucunda Ak Parti 16, CHP 11, MHP 2 ve seçime bağımsız adayla giren -şimdiki adıyla HDP- 1 milletvekili çıkarmıştı. 7 Haziran seçimlerinde bu bölgede 4 genel başkan (HDP’nin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Kamalak, DSP’nin Genel Başkanı Masum Türker ve Vatan Partisi’nin Genel Başkanı Doğu Perinçek) milletvekili olabilmek için yarışıyor. 
2011 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ÜSTÜNDÜ
31 milletvekilinin seçileceği İstanbul 1.Bölge’de 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan son seçimlerde Ak Parti 1 milyon 386 bin 356 oy ve %48.25’lik oy oranıyla 16 milletvekili çıkarmıştı. CHP ise 963 bin 818 ve 33.54’lük oy oranıyla 11 milletvekili çıkarmıştı. MHP de 259 bin 527 oy ve %9.03’lük oy oranıyla İstanbul 1.Bölge’den 2 milletvekilliği kazanmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir