PENDİK BELEDİYESİ ATLAMA YERİ OLARAK KULLANILIYOR

PENDİK BELEDİYESİ ATLAMA YERİ OLARAK KULLANILIYOR
Pendik Belediyesi CHP Meclis üyesi Tarık Küpçü Şubat ayı ilk meclis toplantısında verdiği soru önergesinde Pendik Belediyesinin paravan olarak kullanıldığını ileri süredü.

Pendik Belediyesi CHP Meclis üyesi Tarık Küpçü Şubat ayı ilk meclis toplantısında verdiği soru önergesinde Pendik Belediyesinin paravan olarak kullanıldığını ileri sürerek; önergede adı geçen kişinin Pendik belediyesinde ne zaman hangi birimde çalıştığı sorusunu yöneltti.
Küpçü verdiği soru önergesi öncesi meclise hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti. “Binlerce, yüz binlerce gencimiz çalışıyorlar, hazırlanıyorlar, zor koşullarda üniversiteleri bitiriyorlar ve 99’da devreye sokulan kamu personeli seçme sınavına girerek devlet memuriyetine hak ederek atanmak için uğraşıyorlar. Bu gençlerimizin harcadıkları paralar bir yana, besledikleri, tükettikleri umutlar, bu gençlerimizin beklenti içinde olan aileleri, her biri hakkına razı, ortaya konan şartlar içerisinde mücadele edip bu başarıya ulaşmak istiyorlar.
Belediye atlama yeri olarak kullanılıyor
657 sayılı devlet memuru kanununun 59. maddesinde istisnai kadro düzenlemesi yapılmıştır. Bunu biliyoruz ve her siyasi iktidar bu bahsettiğimiz noktalarda kendilerine yakın üst bürokrasiyle çalışma hakkına sahiptir. Bunu da biliyoruz, bunu da teslim ediyoruz. Benim bahsedeceğim bunlar değil. Bu kanunun bu maddesi ortadayken belediyemizin atlama yeri olarak kullanılarak vasıfsız, özelliksiz, tek özelliği bir AKP üst yetkilisinin birinci derece yakını veya çevresinden biri oluşu ve bu noktadan hareketle bu kadrolar üzerinden sınavsız birçok kişinin hakkını gasp ederek, çalarak devlet memuriyetine geçişleri konusu.
Kadrolar çalınıyor
Üniversiteyi bitirmiş binlerce öğretmenimiz var, binlerce iktisadi, idari bilimler fakültesinden mezun olan gencimiz var. Binlerce harita mühendisi var, ziraat mühendisi var, sağlık alanında tıbbı sekreterler var, teknik elemanlar var, ön lisans mezunları var, yüksek lisans mezunları var. Tümü ortaya konan kriterler içerisinde çalışıyorlar, çabalıyorlar ama araya giren bir takım eller bazı kadroları bu şekilde onlardan çalıyor. Sınav için yıllarını veriyorlar. Aileler demin söyledim umutla bekliyorlar. Bir kısmı yeterli puanda alıyor, sıralamada yapıyor ama bir de bakıyorsunuz ki atanamıyor.
Pendik Belediyesi de maalesef ki bahsettiğimiz konuda paravan olarak kullanılıyor. Örnek verecek olursak;
AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin öz yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediye’sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra memur kadrosuyla Karabük İl Bayındırlık Müdürlüğü’ne tayin ediliyor. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci yine Pendik Belediye’sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne atanıyor” dedi.
Pendik Halkından özür dilemeyi
düşünüyor musunuz?

Pendik Belediyesi CHP Meclis üyesi Tarık Küpçü yaptığı konuşmanın ardından başkanlık makamına sunulmak üzere verdiği soru önergesinde ; Adı geçen kişilerin ne zaman hangi  birimde işe başlamış, ne kadar zaman süre belediyede çalıştığını sordu. Küpçü; “
“Özel kalem müdürlüğümüz başta olmak üzere paravan olarak kullanılarak belediyemizin bu haksız hukuksuz ve adaletsiz işlemleri yapmasını doğru buluyor musunuz?
Pendik ilçemizde de atanamayan, KPSS sınavlarına girip kazandıkları halde memur olamayan, özetle hakları yenen Pendik Halkından özür dilemeyi düşünüyor musunuz?
Bizim tespit ettiklerimizin dışında bu ve benzer biçim ve uygulamalarla daha kaç tane milletvekili ve bakan yakını memur yapılmıştır?” diyerek belediye başkanının bu sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir