O RESSAMI MAHKEMEYE VERECEĞİZ

O RESSAMI MAHKEMEYE VERECEĞİZ
Erbakan Vakfı İstanbul İl Gençlik Teşkilatı üyesi bir grup, Ressam Ali Elmacı’nın 2. Abdülhamid’in yüzünü kadın bedeni formundaki bir heykele resmetmesine tepki gösterdi.

İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi'nde bu yıl 11.'si düzenlenen Contemporary İstanbul etkinliğinde ressam Ali Elmacı’nın Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in yüzünü kadın bedeni formundaki bir heykele resmetmesi tepkilere neden oldu. Erbakan Vakfı İstanbul İl Gençlik Teşkilatı üyesi bir grup sergi alanına giderek bu yapılanın ecdadımıza saygısızlık olduğunu belirtti ve heykelin kaldırılmasını istedi. Herhangi bir taşkınlığa neden olmayan gençler fuar alanından ayrılmak isterken polis tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 21 genç, “Sanat adı altında değerlerimize saygısızlık yapılmasına seyirci kalamazdık” şeklinde konuştular. 
O RESSAMI MAHKEMEYE VERECEĞİZ
Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koçer, böyle bir sanat anlayışını kabul etmediklerini belirterek, “Türkiye’de insanların inanç değerlerine hakaret etmek isteyen tüm kitleler hemen bu olayın üstüne balıklama atladı. Konunun takipçisi olacağız. Avukatlarımızla gereken görüşmeleri yaptık. O sözde ressamı mahkemeye vereceğiz ” dedi. 
BU SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ
Hangi açıdan bakılırsa bakılsın bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydeden Koçer, “Bunu yapanlar kendi babasının resmini vücutlarına çiziyor mu? Ecdadımıza yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Birilerinin sevdiği kişiye sen küfür edersen, o da senin sevdiğin kişiye küfreder. Sanat kişilerin yaşam hakkına, inançlarına, sevdiklerine hakaretse biz böyle bir sanatı kabul etmiyoruz. Böyle bir sanat anlayışı olmaz” şeklinde konuştu. 
OLAY ÇARPITILARAK HABER YAPILDI 
Söz konusu resime tepki gösterenlerin Erbakan Vakfı İstanbul İl Gençlik Teşkilatı’nda gençler olduğunu açıklamalarına rağmen, bazı gazetelerin ısrarla olayı Milli Görüş Vakfı üyelerine ihale etmeye çalıştıklarını belirten Koçer, “Milli Görüş Vakfı diye bir vakıf yok zaten. Masa başı hazırlanmış, tamamen uydurma ve gerçek dışı haberler yapıldı. Hürriyet gazetesi, Sol Haber ve Birgün gibi mecralar konuyla ilgili haberi masa başından çarpıtarak yaptılar. Çünkü onların işine böylesi geliyor” dedi. 
ASIL PROVOKATÖRLÜĞÜ ONLAR…
“Erbakan Vakfı olarak, inanç değerlerimize ve bizim ecdadımıza yapılacak olan her türlü olaya karşı tepkimizi koyarız” diyen Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koçer, ”Rahmetli Erbakan hocamızın da istediği gibi, hiçbir zaman çatışmacı olmadık, olmayacağız. Sorunları konuşarak halletme taraftarıyız. Nitekim konuşularak o heykel kaldırıldı. Fakat tekrar provokatif bir şekilde yerine konuldu. Bir de Contemporary İstanbul denen grup basın açıklaması gönderdi. Esas provokatörlüğü onlar ve yandaş medyaları yapıyor. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir