"O GECE YAŞANANLAR MALAZGİRT VE ÇANAKKALE RUHUNUN DEVAMIYDI"

"O GECE YAŞANANLAR MALAZGİRT VE ÇANAKKALE RUHUNUN DEVAMIYDI"
15 Temmuz darbe girişimi fotoğraflarından oluşan serginin açılışına Azerbaycanlı devlet yetkilileri, milletvekilleri, medya yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) ortaklaşa düzenlediği serginin açılışına Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycanlı devlet yetkilileri, milletvekilleri, medya yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Coşkun, 15 Temmuz'da ağır bir gece yaşadıklarını fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin bu ağır geceden halkı, siyasi liderliği ve sivil toplumuyla destan yazdığını söyledi.
Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna dair ifadelerin her bir Türk vatandaşı tarafından ne kadar içselleştirilmiş olduğunun o gece görüldüğünü belirten Coşkun, vatandaşların tüm siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak canları pahasına FETÖ tehdidine karşı çıktığını ifade etti.
Coşkun, "Türkiye bu acı tecrübeden güçlenerek çıkmıştır. Türk ekonomisi direncini sergilemiştir. Kardeşimiz Azerbaycan da ilk andan itibaren devleti ve milletiyle Türkiye'nin yanında olmuştur" dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İctimai ve Siyasi İşler Şubesi yetkilisi Behruz Hasanov, Türk halkının 15 Temmuz'da yekvücut olarak devletine sahip çıktığını belirtti. O gece Azerbaycan halkının da gelişmeleri Türk halkı ile aynı heyecan ve tedirginlikle izlediğini söyleyen Hasanov, "15 Temmuz'da Türk halkı destan yazdı. O gece yaşananlar Malazgirt ve Çanakkale ruhunun devamıydı. Türk halkı yine zafer kazandı." şeklinde konuştu.
"Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve Türk halkının cesaretiyle başarısızlığa uğradı"
Azerbaycan halkı 15 Temmuz'da Türk halkı ile endişe içerisinde uykusuz kaldı.
Türk halkının tarih boyunca zorlu sınavlardan geçtiğini ve bunların hepsinden zaferle çıktıklarını hatırlatan Özgenç, 15 Temmuz'un da büyük sınav olduğunu, milletin desteğiyle başarıyla atlatıldığını belirtti.
TİKA Bakü Program Koordinatörü Adem Urfa, FETÖ'nün darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve Türk halkının cesaretiyle başarısızlığa uğradığını kaydetti.
Türkiye'nin 15 Temmuz'da ne kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını Azerbaycan ile paylaşmak istediklerini söyleyen Urfa, Türkiye'ye verdikleri destek için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan halkına teşekkürlerini iletti.
TRT Bakü Temsilcisi Yıldıray Arslan, 15 Temmuz'un Türk halkının bir ve bütün olarak evine, sokağına, kendine, devletine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkışının destanlaşmış öyküsü olduğunu vurguladı.
"15 Temmuz Türk halkının yeni Çanakkale zaferi"
"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisini gezdikten sonra duygularını paylaşan Milletvekili Melahat İbrahimkızı, 15 Temmuz'un sadece Türk halkının değil, tüm Türk dünyasının, özellikle de "bir millet, iki devlet" olan Azerbaycan'ın da sınavı olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir