MALTEPE'DE KADEM EKŞİ RÜZGARI

MALTEPE'DE KADEM EKŞİ RÜZGARI
Hem işadamı ve siyasetçi kimliğiyle hem de sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarıyla yıllardır hizmet ettiği ilçesine değer katan Kadem Ekşi için 'Maltepe'yi CHP’den geri alacak tek aday'değerlendirmesi yapılıyor.

Maltepe'de iyi bir aday çıkarıp tekrar belediyeye bayrağını dikmek isteyen AK Parti'de Kadem Ekşi'nin AKParti Maltepe Belediye Başkan adayı olması yönünde hem halkın hem de parti genel merkezinin yoğunbir talebi olduğu iddia edildi. İş, siyaset ve spor dünyasında Maltepe'de çok sevilen ve saygı duyulan Kadem Ekşi'ye, aday gösterilmesi halinde 'Maltepe'yi CHP'den geri alacak tek isim' gözüyle bakılıyor.Alçak gönüllülüğü ve halkla olan sıcak ve samimi diyaloğu ile dikkat çeken Ekşi'nin eğitimi ve
tecrübesiyle AK Parti'nin Maltepe'de çıkarabileceği en ideal aday olduğu konuşuluyor.
"TAM BİR DAVA ADAMI"
Fazilet Partisi'nde başladığı siyasi hayatına, kurulduğu 2002 yılından bu yana AK Parti'de devam eden Kadem Ekşi, partisi için her görevi seve seve yapan bir dava adamı olarak teşkilatlarca da çok seviliyor. Maltepe'yi yönetecek kabiliyette ve liyakatta olduğu taraflı tarafsız herkesçe kabul edilen Kadem Ekşi,mesleği itibariyle de yerel yönetimler, şehircilik, alt yapı ve üst yapı konularında son derece donanımlı bir isim.
KADEM EKŞİ KİMDİR?
1965 yılında Rize'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul, Maltepe'de tamamladı. 1990 yılında,
yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde
tamamladı. Eğitim hayatı boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde aktif siyasi çalışmalarda
bulundu. 1991 yılında ara verdiği iş hayatını kısa dönem askerlik vazifesi sonrası Bayındırlık ve İskân
Bakanlığı bünyesinde mühendis olarak devam ettirdi. Kamuda başlayan iş hayatı, 1993 yılında özel
sektörde kurucusu olduğu Ekşioğlu Şirketler Grubu ile devam etmektedir. Yer bilimleri, mimarlık ve
mühendislik alanında proje ve müşavirlik hizmetleri; inşaat alanında iş merkezleri, villa, konut yapım
işlerini içeren şirketler grubunun bu faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nde ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi üzerine akademik çalışmalar yapmıştır.
MESLEKİ VE SOSYAL STK'LAR
Mimar ve Mühendisler Gurubu'nda Denetleme ve Genel İdare Kurulu Üyesi, MÜSİAD'da Yapı Sektör
Kurulu Üyesi, Girişimci İşadamları Vakfı'nda Kurucu, Ekşioğlu Vakfı Kurucu-Başkan Vekili, Türkiye
Deprem Mühendisleri Derneği Kurucu- Yerbilimleri Komisyonu, Jeofizik Mühendisleri Odası Üye, Maltepe Spor Kulübü Üyesi, Maltepe Rizeliler Derneği Üyesi, İkizdere Derneği Kurucusu, ÇEKÜD Çevre Kültür Derneği Üyesi-Çevre Komisyonu... Yukarıda belirtilen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bünyesinde kurucu üyelik, yönetim kurulu üyeliği, dernek başkanlığı, dernek üyeliği gibi görevlerde bulunmuş ve birçok görevi de sürdürmektedir. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile başlayan ve özel sektörde devam eden iş hayatındaki tüm tecrübe ve birikimlerini STK'larında sempozyumlarla, bilimsel etkinlik ve makalelerle, yurt içi ve yurt dışında, çeşitli platformlarda sunmaktadır.
SİYASİ GEÇMİŞİ
Siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı'nda yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak başlayan Ekşi, 1999 yerel seçimlerinde aynı partiden Maltepe Belediye Başkan adayı olarak seçime katılmıştır. 2002 yılında AK Parti'nin kurulması ile birlikte tüm siyasi birikimini AK Parti'ye taşımıştır. Siyasi çalışmalarına İstanbul Maltepe'de AK Parti Danışma Kurulu Üyesi ve delege olarak devam eden Kadem Ekşi, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir