MALTEPE FINDIKLI’DA BOMBALI SALDIRI

MALTEPE FINDIKLI’DA BOMBALI SALDIRI
Bugün İstanbul'da bombalar art arda patladı. Fındıklı'da Atatürk büstünün önüne parça tesirli bomba bırakıldı. Fatih'te elektrik trafosunun yanına bırakılan bomba patladı

Bugün İstanbul'da bombalar art arda patladı. Fındıklı'da Atatürk büstünün önüne parça tesirli bomba bırakıldı. Fatih'te elektrik trafosunun yanına bırakılan bomba patladı. Sultangazide ise yüzleri maskeli kişilerin otobüs durağına bıraktığı paketin bomba olduğu anlaşıldı:
Maltepe Fındıklı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Fındıklı Karakolu önündeki Atatürk büstünün önünde, üzerinde ‘Cizre’nin hesabı sorulacak’ yazılı kartın bir koli gören zabıtalar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak bomba imha uzmanlarına haber verdi.
Olay yerine gelen bomba imha ekibi, özel kıyafetlerini giyerek paketi inceledi ve paketin fünye bağlanarak patlatılmasına karar verildi. Şüpheli paket geniş güvenlik önlemleri altında büyük bir gürültü ile patladı. Yapılan incelemede şüpheli paketin içerisinde, çakmak gazı tüpleri ve benzinle yapılan parça ve basınç etkili el yapımı bomba olduğu anlaşıldı. Bombadan arta kalan parçalar, incelenmek üzere emniyete götürüldü.
FATİH'TE DE BİR BOMBA
Fatih Millet Caddesi’nde bir trafonun yanında bomba patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.  Sabah saatlerinde Çapa Millet Caddesi’nde bir trafonun dibinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi ve bomba imha uzmanları sevk edildi.
Yapılan ilk incelemede patlama nedeninin el yapımı parça ve basınç etkili bir bomba olduğu belirlendi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Görgü şahitleri bir palama meydana geldiğini ve polisin olaya müdahale ettiğini söyledi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisin incelemesi sürüyor.
SULTANGAZİ'DE BOMBA
Sultangazi’de, yüzleri maskeli kişiler tarafından otobüs durağına bırakılan şüpheli paketin içinden bomba çıktı. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, geniş çaplı soruşturma başlattı.
Olay Adem Yavuz Caddesi üzerindeki otobüs durağında meydana geldi. Yüzleri maskeli iki kişinin otobüs durağına kartondan yapılma şüpheli bir paket bıraktığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine zırhlı araçlarla gelen polisler, yolu çift yönlü olarak trafiğe kapadı. Güvenlik şeridi çeken polisler, bomba imha uzmanının gelmesini bekledi. Bomba imha uzmanı ekipler, pakete uzaktan kumandalı cihaz yardımıyla yaklaştı. Paketin üzerinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H yazdığı görüldü. Şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Paketten, piknik tüpüne bağlı bomba düzeneği çıktı.
Olayla ilgili polis inceleme başlatırken, soruşturma devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir