"MACAR DOSTLARIMIZ GERÇEK DOSTLAR"

"MACAR DOSTLARIMIZ GERÇEK DOSTLAR"
Kispest Belediyesi, 15 Temmuz sürecinde Türk milletinin yanında olduğunu göstermek amacıyla Pendik Belediyesine destek ziyaretinde bulundu.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Macar halkı en başından beri bizim yanımızda. Macar dostlarımız gerçek dostlar. Onlar iyi günde kötü günde hep yanımızda.” dedi.
Kardeş şehir Macaristan’ın Kispest Belediyesi, 15 Temmuz sürecinde Türk milletinin yanında olduğunu göstermek amacıyla Pendik Belediyesine destek ziyaretinde bulundu. Daha önce gelemedikleri için üzgün olduklarını dile getiren Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda, Macar halkı olarak Türkiye’de yaşananları kaygıyla ve dikkatle takip ettiklerini belirtti. Türk dostlarının olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden Gajda: “Türkler, ölümü göze alarak demokrasiyi savundu. Dostlarımız bize o gece sonrası yaşananları tüm detaylarıyla anlattı. Ne olursa olsun sizinle ilgili kardeşlik düşüncemiz, hiçbir zaman değişmeyecek. Şehitlerin ve gazilerin önünde saygıyla eğiliyorum.”  dedi.
“100 yılda yaşananları, Türkiye son 1 yılda yaşadı”
Diğer ülkelerin 100 yılda yaşadığını Türkiye’nin son 1 yılda yaşadığını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, zor süreçten geçildiğini ifade etti. Dünya dengelerinin değiştiği bir dönemden geçildiğini belirten Başkan Şahin: “Avrupa’nın içinde yaşadığı problemler var. ABD’nin nereye gittiğini bilmiyoruz. Ortadoğu ülkelerinde iç karışıklılar yaşanıyor. Bu bölgeden milyonlarca insan çevre ülkelere kaçmaya çalışıyor. Binlerce terörist buralarda yuvalanmış durumda. Bu yaşananlardan dolayı Türkiye zarar görüyor.” dedi.
“ABD, PYD’yi müttefiki ilan etti”
Son zamanlarda PKK Terör Örgütüyle yapılan mücadeleye değinen Başkan Şahin, PKK’nın arkasında Kürt halkının olmadığını dile getirdi. PKK’nın arkasında dış güçlerin olduğunu belirten Başkan Şahin: “Son 1 yılda yaşananlar net bir şekilde ortaya koydu ki ABD, PKK’nın bir kolu olan PYD’yi müttefiki ilan etti. Zorla ailelerinden koparılan çocuklar PYD’nin militanı haline geldi. PKK, barış sürecinde sözlerini tutmadı, silahlarını bırakmadı. Süreçte bölge halkına baskı yaptı. Çocukları zorla dağa çıkardılar. Demokrasinin gücü olan seçimlerde 80 milletvekili ve 100 belediye başkanlığı kazandılar. Bunlara rağmen bombalı eylemler yaptılar. Saldırılarda yüzlerce sivil öldü, güvenlik görevlisi şehit düştü.” dedi.
“Müttefikleri Türkiye yerine terör örgütünün yanında yer aldı”
Güvenlik güçlerinin terör örgütünün topraklarımızdan tasfiyesini sağladığını ifade eden Başkan Şahin, müttefiklerinin Türkiye yerine terör örgütünün yanında yer aldığını belirtti. Terör yandaşı milletvekillerinin PKK cenazelerine katıldığını dile getiren Başkan Şahin: “Bu milletvekilleri, ölen teröristler için örnek insan diyor. Bunlardan ikisini Avrupa Parlamentosu başkanıyla yan yana görüyoruz. ABD, bunlarla beraber ortak operasyon yapıyor.” dedi.
“Macar halkı en başından beri bizim yanımızda”
Konuşmalarını Macaristan hakkındaki düşünceleriyle sonlandıran Başkan Şahin: “Türkiye her geçen gün daha da büyüyor. Geleceğe karşı ümitvarız. Karamsarlık tablosu yok. Macar halkı en başında beri bizim yanımızda. Macar dostlarımız gerçek dostlar. Onlar iyi günde kötü günde hep yanımızda.” dedi. İki heyet buluşma sonunda karşılıklı hediye takdiminde bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir