“AKILLI ŞEHİR, AKILLI DÖNÜŞÜM”

“AKILLI ŞEHİR, AKILLI DÖNÜŞÜM”
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Haliç Kongre Merkezi’nde devam eden Bilişim Zirvesi’ 16’ya katıldı.

Açılışı dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilen zirveye katılan Başkan Kılıç, katılımcılara, “Akıllı Şehir, Akıllı Dönüşüm” konulu sunum gerçekleştirdi.
Belediyede, vatandaşların işlemlerinin hızlıca gerçekleştirilmesi için kurumlar arası veri paylaşımını etkin hale getirdiklerini belirten Başkan Kılıç, evlilik ve ikamet değiştirme konularının hızlandırdıklarını söyledi.
Vatandaşların belediyeye gelmelerine gerek kalmadan, kent rehberi ve imar durumu bilgilerini internet aracılığıyla öğrenebildiğine dikkati çeken Kılıç, “Eskiden yığınla olan imar dosyaları dijital arşive alınarak daha korunaklı, daha ulaşılabilir hale getirdik. Vatandaşlar artık istek, öneri ve şikayetlerini kapı kapı dolaşarak iletmek yerine, tek bir merkezden iletip takibini yapabiliyor” dedi.
Kılıç, bu şekilde bürokrasiyi de hızlandırdıklarını anlatarak, şunları kaydetti:
“Özellikle 15 Temmuz sürecinde faydalarını bir kez daha gördük. Darbe girişiminin yaşandığı ilk dakikalarda vatandaşı SMS ile meydanlara davet ederek bu hain kalkışmanın başarıyla sonuçlanmasını önledik. Birçok etkinliğimizin duyurusunu da bu şekilde yapıyoruz. Böylece vatandaş zahmetsiz ve anında doğru şekilde birinci kaynaktan bilgi alıyor. Özellikle gençler için sosyal medyanın ne denli önemli olduğunun farkındayız. Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal ağlar üzerinden hem çalışmalarımız hakkında bilgi paylaşımında bulunuyor, hem de tıpkı bir çağrı merkezi gibi vatandaşın her türlü istek, öneri ve şikayetlerini sosyal medya hesaplarımız üzerinden değerlendirmeye alıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir