LUCESCU'DAN İLK AÇIKLAMA.

LUCESCU'DAN İLK AÇIKLAMA.
Milli Takım Teknik Direktörlüğü için anlaşmaya varılan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törenle imzayı attı..

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu'nun imza töreninde ilginç anlar yaşandı. Bir muhabirin Lucescu'nun 'sağlık sorunlarıyla' ilgili soru sormak istemesine Yıldırım Demirören müdahale ederken Lucescu'nun verdiği yanıt da gündem yarattı. Muhabire yaşını soran Lucescu, "Gelin birlikte fotoğraf çekinelim" diyerek tavrını koydu. 
"Benimle ilgili bir sorun varsa hemen gidebilirim"
Dünya Kupası Elemeleri'nde Ukrayna ile karşılaşılacağının hatırlatıldığı Mircea Lucescu, "Şu anda Ukrayna Milli Takımı'nın ilk 11'inde oynayan 11 futbolcunun 8'ini Shakhtar Donetsk'teyken ben yetiştirmiştim. Shevchenko'lu Ukrayna Milli Takımı'na çok büyük bir saygım var ama bu bir rekabettir" dedi. Türk futbolunu kalkındırmak için burada olduğunu ifade eden Luce, "Daha gelmeden eleştirileri görüyorum. Basına, futbol federasyonuna, yönetim kuruluna, antrenörlere ve herkese ihtiyaç var. Hepimiz birlik olarak Türk futbolunu daha da ileriye taşımak için çalışacağız. Benimle ilgili bir sıkıntı varsa hemen gidebilirim hiç sorun değil benim için. Ben burada çalışırken her maça çıkmadan önce futbolcuların çok iyi çalıştığını gördüm. 2002'deki Dünya 3.'sü olan Milli Takım'ı hatırlıyorum. O dönemde hem medya, hem taraftarlar ve Türkiye'nin birçok kolu birlik olarak getirmişti. Bunu tekrar başarabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.
"Türk teknik adamlar artık kendilerini sorgulamalı"
Mircea Lucescu'nun ardından konuşan Yıldırım Demirören, "Sevgili Şenol hocamız çok değerli bir kulübün başında. Biz önümüzdeki 2 maç eğer kulübü rahatsız etmezse, anlaşabilir miyiz diye sormuştum. Ancak planlama uymadı. Ama Lucescu hocamız zaten bir kulüple çalışmıyordu ve bu nedenle anlaşmamız 2 yıllık oldu. Türkiye Futbol Federasyonu olarak bugüne kadar takımın başına 46 hoca gelmiş ve bunun 18'i yabancı. Lucescu ne ilk, ne de son olacak. Biz artık 4 isim değil, 15 Türk hoca arasından alternatif bakmak istiyoruz. Türk hocaların da bu duruma artık bir değerlendirmesi gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı. Toplantının son bölümünde imzalar atıldı ve toplu fotoğraf çektirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir