“KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ MALTEPE”

“KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ MALTEPE”
“Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe” sloganıyla geçtiğimiz kültür-sanat sezonunda on binlerce kişiyi ücretsiz sanat etkinlikleriyle buluşturan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, yeni sezona start verdi.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde eylül ayındaki etkinlikler, ressam Pelin Ağın’ın “Renkler ve Figürler”, Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı’nın, “Sanat Sevgisi” isimli resim sergilerinin açılışıyla başladı. Belediye çalışanlarından oluşan “Maltepe Belediye Tiyatrosu”nun gösterime başladığı tarihten itibaren büyük ilgi gören ödüllü komedi oyunu “Yer Altındakiler”, “Sınır” ve çocuklar için sahneleyeceği “Pırtlatan Bal” isimli oyunları tiyatro severlerle buluşacak.  Tiyatro Şenay’ın “Aşk Listesi” ismini taşıyan romantik komedi oyununda ünlü şarkıcı Pamela Spence’de sahne alarak, Maltepeli tiyatro severlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.
Sanat dünyasının sevilen isimlerini sanatseverlerle buluşturan müzisyen Serkan Boran, Türk Halk müziğinin sevilen isimleri Nilüfer Sarıtaş, Vedat Gündoğdu ve Aykut Aslan’ı dinleyicileriyle bir araya getirecek. Eylül ayı etkinlikleri kapsamında rock müziğinin sevilen gruplarından Pinhani ve Ogan Han konser verecek. Dr. Emre İlhan’ın, “100” adını taşıyan ilk fotoğraf sergisi, tiyatro ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Ünal’ın “Memleket Almanya” isimli sergisi, ressam Sabriye Yıldız’ın “Anadolu’da Mitolojik Efsaneler” isimli resim sergisi sanatseverlerle buluşacak.
ÖDÜLLÜ FİLMLER
Yönetmenliğini Ramin Metin’in yaptığı, 2013 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En iyi Film” ve  “En İyi Yönetmen” ödüllerini kazanan “Kusursuzlar” isimli filmin gösterimi ile Melisa Önel’in ilk uzun metrajlı filmi “Kumun Tadı”nın gösterimi de TSKM’de yapılacak. Mavi Kumpanya oyuncularının “Süper Mario”, “3 Maymun 1 Sır” adlı oyunları da, Maltepeli çocuklar için sahnelenecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir