"FUTBOLCU OLAMIYORSAM ANTRENÖR OLABİLİRİM"

"FUTBOLCU OLAMIYORSAM ANTRENÖR OLABİLİRİM"
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Baybora Özdemir, bir ayağı protez olmasına rağmen futbol aşkından vazgeçmedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 8 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucunda bir ayağına protez bacak takılan 39 yaşındaki antrenör Baybora Özdemir, futbol tutkusuyla engelleri aştı.
Futbola ilkokul çağında, mahalle aralarında arkadaşlarıyla top oynayarak başlayan Baybora Özdemir, 8 yaşında yolun karşısına geçmek istediği sırada belediye otobüsünün çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Özdemir, geçirdiği bir dizi ameliyattan sonra hayata tutundu ancak dizinin altından kesilen sağ ayağı, Özdemir'in hayatını artık engelli birey olarak sürdürmesine neden oldu.
Hayata küsmek yerine sıkı sıkı tutunan Baybora Özdemir, protez ayağa aldırmadan sokaklarda futbol oynamaya devam etti. Arkadaşlarından aldığı destekle futbola daha da sıkı sarılan Özdemir'in azmi ve spor aşkı, onu beden eğitimi ve spor yüksekokulu eğitiminin ardından profesyonel antrenörlük hayatına kadar getirdi.
Eğitiminin ardından 2009 yılında antrenörlük belgesini alan Özdemir, şimdilerde Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'da altyapı takımlarında antrenörlük görevini yürütüyor.
Cengiz Aydoğan Spor Tesisleri'nde AA muhabirine konuşan Özdemir, engelinin kendisini spordan engelleyemediğini söyledi.
Küçük yaşta geçirdiği kazadan sonra bir ayağını kaybettiğini ama buna rağmen spor yapmaktan vazgeçmediğini anlatan Özdemir, o günleri şöyle anlattı:
"Tedavi süreci bittikten sonra evin balkonundan aşağıda futbol oynayan arkadaşlarımı görünce içimden 'ben de yapabilirim.' dedim ve arkadaşlarımın yanına gittim. Beni kırmadılar ve aralarına aldılar. Burada spor yapabileceğimi ve rehabilite dönemini spora aşabileceğimi düşündüm. Okul yıllarında devam eden futbol hayatım lise çağında daha başka bir boyuta girdi. Lise yıllarında okullar ve sınıflar arası maçlar için kurduğumuz takımda yer aldım. Bir arkadaşımın da vasıtasıyla Alanya Belediyesi Futbol Takımı'na gittim. Hocamız ayağımın durumunu gördü ancak beni kırmamak için sadece o gün için antrenmana aldı. Benim antrenmandaki performansımı görünce, 'Baybora diğer arkadaşlarına örnek olabilir' diye düşündüğünü hissediyordum. Beni, 'tüm antrenmanlara geleceksin.' diye uyardı. Hocamız hazırlık maçlarında olabildiğince oynatmaya çalıştı. Maçlarda süre almaya başladım ve bu süreler git gide artmaya başladı. Kurallar gereği oynamayabileceğimi biliyordum. Ama hocamız bana destek vererek oynatmaya devam etti."
"Futbolcu olamıyorsam antrenör olabilirim"
Protezli ayakla müsabakalara çıkmasının yasak olduğuna işaret eden Baybora Özdemir, kendisinin bunu kamufle ettiğini belirtti.
Rakip takımın oyuncuların bile ayağının protez olduğunu anlamadığını ifade eden Özdemir, "Çorabı ve bir de uzun şortu giydiğinizde ayağımın protezli olduğu anlaşılmıyordu. Süratli de bir oyuncuydum. Ta ki ayak çıkana kadar… Ayağımın protez olduğunun anlaşılmasıyla mecburen futbol hayatımı o noktadan sonra bırakmak zorunda kaldım. Ama hedeflerim bitmemişti. 'Futbolcu olamıyorsam antrenör olabilirim' dedim. Dolaysıyla beden eğitimi bölümünü kazanarak öğretmen olmak için çalıştım ve bunu da başardım."
Hedefi milli takım
Antrenörlük hayatının daha başında olduğunu belirten Özdemir, futbolda örnek aldığı teknik adamın ise Pep Guardiola olduğunu ifade etti.
Kendisine, "nereye ulaşmak istiyorsun?" diye soranlara, "bir gün milli takımı ve Barcelona'yı çalıştırmak isterim." dediğini anlatan Özdemir, "Bazıları için hayal olan şeyler benim için gerçek olabilir. İşimi severek ve emek vererek yapıyorum. Her şeyin para olduğunu düşünmüyorum. Emek sarf etmediğin sürece istediğin noktaya gelemezsin. Dünyanın en iyi takımlarında teknik direktörlük yapmak zor gibi gözüküyor ama çalıştıktan ve emek verdikten sonra her şeyin olabileceğini düşünüyorum. Benim hayatım böyle…" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir