KUKLALAR SARIYER'DE CANLANDI

KUKLALAR SARIYER'DE CANLANDI
Sarıyer Belediye Tiyatrosu, 19. Uluslararası Kukla Festivali’nde, Singapur ve Yunanistan gruplarının sergilediği iki oyunu Sarıyerlilerle buluşturdu.

Karagöz, Türkiye'nin geleneksel kuklası olarak dünyanın Türk tiyatrosu adına seyrettiği bir kukla kimliği olarak sevildi. Karagöz Gölge Oyunu 2017 yılında 500. Yılını kutlamaya hazırlanırken, Cengiz Özek Sanat Yönetmenliğinde ve Karadeniz Kukla Vakfı’nın ev sahipliğindeki Festival İstanbul’da başladı. Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Macaristan, Romanya, Singapur, Yunanistan ve Türkiye’den katılan gruplarla gerçekleşen Kukla Festivali’nin bir ayağı da Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleşti.
MİNİKLERDEN TAM NOT!
Sarıyer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut, “Biz Sarıyer’de Mahallelerde Tiyatro Şenliği, Sarıyer TiyatrOda (Tiyatro Oda) Şenliği gibi çeşitli projeler üretiyorduk.  Şimdi de, bir projenin içine dâhil olduk. 19. Uluslararası Kukla Festivali ile Sarıyer halkını buluşturduğumuz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Renkli görüntülere sahne olan 19. Uluslararası Kukla Festivali’nde Singapurlu, Puppets and Mascots Specialists grubunun "Singapur Sokakları" adlı kukla oyununu ve Yunanistan’dan gelen Antamapantahou ekibinin "İpli Müzikal" oyununu Sarıyerli öğrenciler bir arada izledi. Sarıyerli çocuklara, heyecan dolu dakikalar yaşatan Singapur ve Yunanistan grupları, minikler tarafından tam not aldı. Sarıyer’in çeşitli okullarından gelen öğrenciler, oyun süresince keyifli anlar yaşadılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir