ESERLERİN EN YENİSİ 100-120 YILLIK

ESERLERİN EN YENİSİ 100-120 YILLIK
Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Üsküdar Antika Fuarı’ kapsamında, İstanbul’un önde gelen antikacıları bir araya geldi. Fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Üsküdar Antika Fuarı vatandaşların yoğun katılımıyla, Üsküdar sahilinde açıldı. Kültür ve sanatı yaşatmak, canlandırmak adına düzenlenen Üsküdar Antika Fuarı’nın açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda antika sever vatandaş katıldı. 27 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında hizmet verecek olan fuarda 35 farklı stantta, yüzlerce eser antika severlerle buluşacak. Üsküdar Antika Fuarı’nın açılışında Başkan Türkmen, tarihi itfaiye kuruluşu olan tulumbacılarla birlikte tulumba arabasından su bastı. Üsküdar sahilindeki kurdele kesim töreninde yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Üsküdar Antika Fuarı’na herkesi davet ettiklerini söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu fuarda çok güzel eserler yer alıyor. Türkiye’de ilk defa düzenlenen bu eserlerin hepsinin bir tarihi hikayesi, bir gezmişi var. Burada sergilenen en yeni eser 100 yıllık, 120 yıllıktır. Kültür ve hayat burada sergileniyor. Özellikle geçmişini merak eden gençlerimiz bu fuarı gezmeye gelsinler. Geçen hafta burada sahaf festivali düzenlemiştik ve kitap kokusu deniz kokusun karışmıştı. Bugün ise tarih kokusu boğaz kokusuna karıştı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir