KILIÇDAROĞLU:YILLAR YILI SÖYLEDİK AMA ANLATAMADIK

KILIÇDAROĞLU:YILLAR YILI SÖYLEDİK AMA ANLATAMADIK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerine Genelkurmay'ın özel kaleminden telefon geldiğini açıkladı. CHP lideri "Telefon gelmeden önce biz darbe karşıtı açıklama yaptık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında konuştu.Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın özel kaleminden darbeci asker MHP ve CHP'yi arayarak "Genelkurmay Başkanı darbenin başında" bilgisi verdiği ortaya çıkmıştı.  Darbe girişimi gecesi CHP'ye Genelkurmay'ın özel kaleminden telefon geldiğini doğrulayan CHP lideri  Kılıçdaroğlu, 'Biz hemen "Kimden gelirse gelsin darbeye karşıyız" dedik. Böyle bir süreç yaşadık" diye konuştu. 
Bizi yanıltmaya ya da bizi yönlendirmeye çalışan bir çaba bizim nezdimizde hiçbir etki yapmadı. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz daha iyi bir demokrasiyi savunuyoruz.Bu telefondan önce biz medyaya açıklama yapmıştık, “ diyen CHP liderinin açıklamalarından satır başları şöyle: 
"Darbenin Türkiye'nin ağır bedeller ödettiğin, geçmişteki örneklerden biliyoruz. Son darbe girişimine de böyle bakmamız gerekiyor. Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimidir. Ne olup bittiğini biz de merak ediyorduk. Uçağımız İstanbul'a iner inmez olayın vahametini öğrendik. Genelkurmay'ın özel kaleminden partimize telefon geldi.Telefondan önce darbe karşıtı açıklamalar yaptık. İşin özü şu darbelerden bu kadar büyük acıların çekildiği bir ülkede hepimiz geçmişten ders çıkarmalıyız. 
Silahsız vatandaşı böyle öldürdüler
Gözaltılar var mı? Var. On binlerce kamu görevlisi görevden alındı mı? Alındı. OHAL mi vardı? Biz şunu söyledik darbe kime karşı yapıldı parlamenter sisteme karşı yapıldı. TBMM bombalanırken TBMM çalışıyor muydu? Çalışıyordu.  Meclis bombalanırken çalışmalarını sürdürdü.
MECLİS'E GETİRSİNLER DESTEK OLALIM
OHAL dönemleri hep darbelerden sonra olmuştur. Darbe konusunda hangi yasayı getirdiler de geciktirdik? Kendilerine söyledik, getirin yasayı hemen derhal çıkartalım. Üstelik bunu 4 siyasi parti getirin kardeşim hangi düzenlemeyi getirin gereğini yapalım dedik. Hangi yasa isteniyorsa getirsinler destek veririz. Kimse gecikir bahanesine sığınmasın bir şey gelmedi ki geciksin. Başbakan ile görüşmede sorumlu bir muhalefet yapacağımızı söyledim. 
CADI AVI OLMASIN
Biz hukukun üstünlüğünün gereğini yapmak istiyoruz. Hukuk alanında yapılacak her yanlış darbe zihniyetini güçlendirebilir. Biz bir cadı avının başlatılmamasını istiyoruz. 
İDAM TARTIŞMALARI
Hükümet sokağa teslim olmamalı. Devleti yönetenler sağduyu ile devleti yönetmek zorundadırlar.Hükümet edenler sağduyu ile düşünmek zorunda. Kararların uluslararası yankılarına da bakılmalı.
İSTİHBARAT ZAAFİYETİ TARTIŞMALARI
Zafiyet varsa yönetimde zafiyeti var demektir. Yargının tarafsızlığının elden gittiğini söyledik Ergenekon'un yanlış olduğunu söyledik. Ben suçlandım.Siyaset kurumunun temeli halka hesap vermektir. Siyasetçinin görevi kul hakkı yememektir.
Kim olursa olsun işkenceye karşıyız. Darbecilere işkence yapılmasına da karşıyız. Her şey hukuk çerçevesince yapılmalı.
Bakanlıklar cemaatler tarafından paylaşılmış. Liyakat sistemi yeniden inşa edilmeli. Bir ülke belli bir noktaya kendiliğinden gelmez. Bu darbeden hepimizin çıkaracağı dersler var. Öncelikle tüm siyasi partilerin öz eleştiri yapması lazım. Buna demokrasinin de ihtiyacı var.
TAKSİM MİTİNGİ
Partilere özel bir davet mektubu göndermedik ama herkese açık. Darbelerin acısını yaşayan bir partiyiz. Biz hep birinci sınıf demokrasiyi savunduk. Bizim geçmişi bir tarafa bırakıp geleceğe bakmamız lazım. Darbenin panzehiri demokrasidir.
'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARADI'
Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı tutumumuzdan dolayı teşekkür etti. Bütün siyasi partiler bir paydada buluştu. Her kaos sonrası ihbar furyası başlar. Karar alırken daha dikkatli kararlar alınmalı. Varsa suçlu biri gereğini yaparsınız. Kimse buna itiraz etmez. Mağduriyet sınıfı yaratılırsa bu doğru olmaz.Cadı avı süreci başlatılırsa doğru olmaz. Herkes hukuk içinde yargılanmalı. Sayın Genelkurmay Başkanımızla Meclis Başkanımızın odasında bir aradaydık ve bu olaylar görüşüldü, tartışıldı. Genelkurmay Başkanı yaşadıklarını aktardı ama onun dışında bir görüşmemiz olmadı.
YILLAR YILI SÖYLEDİK AMA ANLATAMADIK'
Dün Sayın Abdullah Gül’ün, meclis başkanının, adalet bakanının olduğu bir ortamda şunu söyledik: Biz yıllar yılı Fethullah Gülen’in ne kadar tehlikeli olduğunu söyledik ama anlatamadık sizlere.Yargıtay’a 150 militan atıyorsunuz dediğimde eleştirilen ben oldum. Şimdi haklı çıktık. Devlete bütün bu atamaları kim yaptı. Ben mi yaptım. Bütün bunların yanlış olduğunu ben söyledim.Ergenekon balyozun yanlış olduğunu söyledik. Ben suçlandım. Benim hakkımda fezleke düzenlendi. Bugün ben gidiyorum mahkemelere hesabını veriyorum.Şimdi 17-25 Aralıkl'a ilgili olarak… Bu olayı kullanarak başka bir olayı aklamaya kimse çalışmasın. Her şey farklı.Bakanlıkların cemaatler tarafından paylaşıldığını da biliyoruz. Ben kişilerin inancına saygı gösteririm ama benim inancım benim yükselmeme gerekçe olmamalı.Yoksa ben cemaatin veya belli bir inancın arkasına saklanarak yükseliyorsam doğru karar veremem.TSK bu tür yapılanmalara izin vermek istemedi. Ama 2002’den başlayarak, üzülerek söylemek istiyorum, belli yapılanmaları ordunun dışına çıkarmak istediler.
CHP’YE SIZAN PARALEL YAPILANMA VAR MI?
Bizim bir istihbarat örgütümüz yok. Devletin istihbaratı bize gelip “şu kişi şöyledir bu kişi şöyledir” derse bakarız. Ülkenin çıkarları bağlamında yanlış yönlendiren varsa biz gereğini yaparız. Bize ulaşan her bilgiyi check etmeden biz kullanmayız. Bize ulaşan her bilgiyi check eder sonra kullanırız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir