KENAN ŞAHİN: SPORU BİLİNÇLİ HALE GETİRMELİYİZ

KENAN ŞAHİN: SPORU BİLİNÇLİ HALE GETİRMELİYİZ
Pendikspor tarafından düzenlenen 'Neden Spor?’ konulu seminere katılan sanatçı Ferhat Göçer, Türkiye’de sporun meslek olarak kabul edileceği bir sistemin oluşması gerektiğini söyledi

Pendikspor tarafından düzenlenen  'Neden Spor?’ konulu seminere katılan sanatçı Ferhat Göçer, Türkiye’de sporun  meslek olarak kabul edileceği bir sistemin oluşması gerektiğini söyledi. Yoğun ilgi gören seminerde akademisyenler de sağlık için sporun şart olduğunu belirttiler.
Pendik Belediyesi, Pendikspor ve Gedik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen spor seminerlerinin ilki Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Neden Spor” konusunda düzenlendi. Gedik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Kasap’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Neden Spor’ konulu seminere sanatçı Ferhat Göçer, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Yeğen, Marmara Üniversitesi Spor Fizyolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hızır Kurtel ve Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Özer konuşmacı olarak katıldılar.  
Sporu bilinçli hale getirmeliyiz
Seminerin açılış konuşmasında Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sporun hayatımızda önemli hale geldiğini ancak bunu bilinçli bir şekle sokmak gerektiğini belirtti. İlçede spor anlamında ciddi potansiyelleri olduğunu ifade eden Başkan Şahin “Pendikspor ve Gedik Üniversitesi ile bir süreç başlattık. Sporu bir bilince kavuşturuyoruz. Bu iyi niyetli çalışmanın umduğumuzdan çok fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum.”dedi. Pendikspor Kulübü Başkanı Sami Bayram ise, sporun sağlıklı  bir yaşam ve sosyal hayat için gerekli olduğunu, ilçeye katkıda bulunmak amacıyla seminerler düzenlemeye başladıklarını kaydetti.
Spor sosyalleşme açısından da önemli
Moderatör Prof. Dr. Hasan Kasap,  genlerde mevcut olan sporun öğrenilmediğinde bireylerden tamamen kaybolduğunu dile getirerek bu seminer ile  spor bilincini sağlamak arzusunda olduklarını söyledi. Kasap’ın ardından ilk sözü alan Prof. Dr. Cumhur Yiğen sporun sosyal boyutu ve ilişkilerini ortaya koyan saptamalarda bulundu. Prof. Dr. Yeğen,  sportif faaliyetlerde bulunan kişilerin iş hayatlarında daha iyi ilişkiler, daha fazla diyalog ve daha ileri arkadaşlık ortamları oluşturduklarını ifade etti.
Günde en az 1 saat fiziksel aktivitede bulunmak gerekiyor
Son 10 yılda obezitenin çok fazla arttığını ve toplumda obezite hastalığının yüzde 30’u aştığını belirten Prof. Dr. Hızır Kurtel, obezitenin genetik faktörden çok hareketsizlikten kaynaklandığını dile getirdi. Prof. Dr. Kurtel, obezite ile baş edebilmek için hafta da 35 çeşit sebze ve meyve yenilmesi; günde en az 1 saat fiziksel aktivitede bulunulması gerektiğini belirtti.
Ferhat Göçer: Spor meslek olarak kabul edilmeli
Sarıyer Spor Kulübünün yönetiminde yer alan Ferhat Göçer; kulüplerin yönetim kurulunda herkesin farklı bir görevi olduğunu belirterek “Spor yöneticiliği konusunda eğitim görmüş kişilerin yanı sıra bizim gibi  sosyal organizasyonu toplumla kaynaştıran ve halkla ilişkiler görevi gören kişilerin de bulunması gerektiyor” dedi. Oğlunun Galatasaray Kulübünün altyapısında futbol oynadığını söyleyen Göçer, “Sporla ilgili iki resim ortaya koymak istiyorum. Biri sporun sosyal yaşam olarak algılanması, ikincisi de meslek olarak kabul edilmesi. Türkiye’de ailelerin çocuklarının sporcu olarak yetişmesini ve meslek olarak edinmesini istedikleri bir sistemin oluşması gerekiyor.”şeklinde konuştu.
Pendik’in futbolda altyapı açısından en şanslı ilçelerden biri olduğunu söyleyen Göçer, genç futbolculara da sadece topa değil insan olarak kendilerini geliştirmeye ve dil öğrenmeye odaklanmalarını tavsiye etti.
Hayatımızda hareketsizlik artıyor
Sadece sanatla bilimle olmadığını sporu da hayatın bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Kamil Özer, Pendik Belediyesi ile ilçe genelinde güzel çalışmalara imza attıklarını; bilimsel spor çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Prof. Dr. Kurtel gibi obeziteye dikkat çeken Prof. Dr. “Bundan 100 yıl önceki toplumlarda günlük işlerimizin büyük bölümünü beden hareketleriyle yapıyorduk. Ancak bugün birçok şey tek düğme ile hallediliyor. Bu da hayatımızda hareketsizliğin artmasına sebep oluyor. Böylelikle kilo ile bağlantılı hastalıklar ortaya çıkıyor.”dedi.
Seminer sonunda çekiliş
Yoğun ilgi gören seminerde katılımcılar merak ettikleri konular hakkında konuşmacılara sorular yöneltti. Seminerin sonunda katılımcılar arasında düzenlenen çekilişte 10 kişi Pendik Belediye Spor komplekslerinden 1 yıllık fitness üyeliği; 10 kişi de Pendikspor’un 2014-2015 sezonunun kombine biletini kazandı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir