KAYMAKAM, KAYYUM OLARAK ATANDI

KAYMAKAM, KAYYUM OLARAK ATANDI
İdil Belediyesi Eş Başkanları'nın bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından İdil Kaymakamı, bugün Belediye Başkanlığı görevine kayyum olarak atandı.

Şırnak'ın İdil Belediyesi Eş Başkanları DBP'li Mehmet Muhdi Arslan ile PKK'ya üye olmak ve yardım, yataklık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Nevin Girasun'un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından İdil Kaymakamı Ersin Tepeli, bugün Belediye Başkanlığı görevine kayyum olarak atandı. Güvenlik güçleri tarafından da belediye binasına Türk bayrakları asıldı.
BELEDİYEYE AİT İŞ MAKİNELERİYLE TERÖRE DESTEK
İdil Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Muhdi Arslan ile bu yılın Ağustos ayında PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Eş Başkan Nevin Girasun, belediyeye ait iş makinesi ile diğer araçların personeli ile birlikte terör amaçlı eylemlerde kullanılmasına izin verdikleri ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından dün görevden uzaklaştırıldı.

Bakanlık bugün sabah saatlerinde ise İdil Kaymakamı Ersin Tepeli'yi İdil Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atadı. Çatışmalarda hizmet binasının zarar görmesi nedeniyle belediye hizmetlerinin verildiği Kültür Merkezi binasının etrafında bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi alınıp, bütün personelin genel bilgi toplama (GBT) sorguları yapıldıktan sonra Kaymakam Ersin Tepeli'nin belediyeye kayyum olarak atandığına dair Bakanlık yazısı Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'ne tebliğ edildi.
BİNAYA TÜRK BAYRAKLARI ASILDI
İdil Belediye'sine Kaymakam Tepeli'nin kayyum olarak atandığını öğrenen belediye meclis üyeleri belediyeyi terk etti, güvenlik güçleri de binaya Türk bayrakları astı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir