KARTALSPOR:0 KOCAELİSPOR:3

KARTALSPOR:0 KOCAELİSPOR:3
Lig’in 11.haftasında sahasında Kocaelispor’u ağırlayan Kartalspor Sinan Pektemek’in attığı 3 golle sahadan 3-0 mağlup ayrılırken zirve yarışında büyük yara aldı.

Kartalspor yönetiminin Kocaelispor taraftarının maçı seyretmesinde bir sakınca olmadığını dile getirmesine rağmen, İl Spor Güvenlik Kurulunun almış olduğu karar neticesinde Kocaelispor taraftarı Kartalspor karşılamasına alınmazken, Kartalspor taraftarı da bu önemli müsabakaya ilgi göstermedi.
Teknik direktör Taner Gülleri Kocaelispor maçının 18 kişilik kadrosuna Osman Şimşek, Armağan Önür, Ozan Solak, Emrah Taysi, Sait Ulucan, Burak Yılmaz, Zafer Çuvalcı, Baran Basut, Samet Eser, Onur Acar, Recep Yaşar, Yasin Şahan, Aytek Öktem, Tugay Kaya, Dündar Denizhan, Yusuf Ocak, Tahsin Hacımustafaoğlu ve Volkan Yılmaz’ı dahil etti.
Gülleri ilk onbirde ise Kalede Osman Şimşek, savunmada Ozan Solak, Emrah Taysi, Burak Yılmaz, Sait Ulucan, Önlerinde Samet Eser, Orta alanda Yasin Şahan, Dündar Denizhan, Volkan Yılmaz ve ileri uçta Aytek Öktem ve Baran Basut’a şans verdi.
Kartal Stadyumunda saat 13:30’da başlayan karşılaşmayı Sivas bölgesi hakemlerimizden Adem Sarıtaş yönetirken yardımcılıklarını Enes Vahit Çavuş ve Ali Orhun Kara üstlendi. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise Bilal Emektar görev aldı.
Kartalspor maça Bordo forma, bordo şort ve bordo konç ile çıkarken kaleci Osman Şimşek sarı forma giydi. Rakip Kocaelispor ise beyaz forma beyaz şort ve beyaz konç ile çıktı. Kocaelispor kalecisi Yusuf Şenlik ise mavi formayı tercih etti.
Karşılaşma öncesi gerçekleştirilen para atışı sonucu Kartalspor takım kaptanı Aytek Öktem kale seçimini yaparken karşılaşmaya Kocaelispor başladı.
MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın henüz 15.saniyesinde Baran Basut rakibe baskı yapıp topu kaptı ve ceza sahasına girdi, kaleciyle karşı karşıya kalan Baran’ın vuruşunda kaleci Yusuf topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.
1.dakika da Dündar Denizhan sol kanattan ortasını yaptı savunma son anda uzaklaştırdı.
2.dakika da Kocaelispor atak yönünün sağında konuk takım yedek kulübesine yakın bir bölgede Burak Yılmaz rakibine faul yapınca karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü.
4.dakika da sol kanattan Dündar Denizhan’ın ortasına Aytek Öktem vuruşunu yaptı top direğin dibinden dışarı gitti.
7.dakika da Samet Eser’in pasıyla sol kanatta topla buluşan Dündar Denizhan, topu Aytek Öktem’e aktardı, Aytek’in ortasında Baran Basut’tan önce savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
8.dakika da Samet’in geri pasını kaleci Osman Şimşek bekletmeden vurdu, rakip ceza sahasının önünde Aytek topu kontrol etti fakat sağındaki Volkan’a geç oynayınca Volkan pozisyonunu kaybetti.
8.dakika içerisinde Kocaelispor savunmasından uzun gönderilen topu Sinan Pektemek kontrol etti, savunmadan sıyrıldı vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. 1-0
10.dakika da Sinan Pektemek Kartalspor savunmasının arkasına atılan topa hareketlendi, Burak Yılmaz’dan sıyrıldı kaleciyle karşı karşıya kalan Sinan’ın vuruşunda skor 2-0 oldu.
14.dakika da Dündar’ın sol kanattan yaptığı ortaya Kocaelispor savunması ayak koydu, atak yönünün solundan kullanılan köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.
16.dakika Dündar Denizhan rakip atak yönünün sağında ceza sahasına yakın bir bölgede rakibine faul yaptı ve karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü. Kadir Öğe’nin kullandığı serbest vuruşta top savunmaya çarparak kornere gitti. Atak yönünün sağından Kocaelispor’un kullandığı köşe vuruşunda Ozan Solak ön direkten topu uzaklaştırdı.
18.dakika da sol kanattan Baran Basut topla ilerledi, Volkan Yılmaz’a pasını verdi, Volkan’ın vuruşunda top savunmadan döndü, Baran tamamlamak istedi fakat sonrasında top dışarı çıktı.
23.dakika da Kocaelispor’dan Burak Özbakır ceza sahasının hemen önünden vurdu top az farkla dışarı çıktı.
26.dakika da Baran Basut sağ çaprazda topla buluştu kaleye yönelmek isterken top rakibin eline çarptı, karşılaşmanın hakemi Adem Sarıtaş pozisyona yakındı ve düdüğünü çaldı. Serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Volkan, Yasin ve Sait geçti, dört kişilik Kocaelispor barajı oluşturulurken Yasin Şahan, Volkan Yılmaz’a pasını verdi, Volkan topu arkaya bıraktı Sait Ulucan şutunu çekti fakat top direğin dibinden dışarı çıktı.
29.dakika da Dündar sol tarafta topla buluştu, rakiplerinden topu kurtararak ortasını yaptı, Volkan Yılmaz kafayı vurdu fakat savunma topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
30.dakika da Kartalspor Teknik direktörü Taner Gülleri erken oyuncu değişikliğine gitti, Volkan Yılmaz oyundan çıkarken Tahsin Hacımustafaoğlu oyuna dahil oldu.
31.dakika da Sinan Pektemek ceza sahasına ortasını yaptı, Burak Özbakır ceza sahası içerisinde topla buluştu vuruşunu yaptı kaleci Osman Şimşek topu kontrol etti.
32.dakika da Kocaelispor savunmasının sağından kaleci Yusuf’a geri pası geldi, Baran o noktada baskı yaparak araya girdi, Baran bu pozisyonda yerde kaldı, Kartalspor’lu oyuncular penaltı beklerken Kocaelispor savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
39.dakika da Yasin Şahan orta alandan çıkmak isterken, Mert Yavuz arkadan çekti, Yasin’in bu pozisyonda Mert’e tepkisi sert oldu, her iki oyuncuda sarı kart gördü.
40.dakika da Dündar Denizhan sol kanatta topla buluştu, savunma oyuncusuna feyk atan Dündar ortasını yaptı fakat savunmaya çarpan top kornere çıktı. Kartalspor atak yönünün sağından Tahsin’le köşe vuruşu kullandı savunma kafayla uzaklaştırdı, ceza sahası sağında Yasin topla buluştu vuruşunu yaptı top üstten dışarı çıktı.
42.dakika da Dündar sol kanatta topla buluştu, savunma arkasına koşu yapan Tahsin’e pasını vermek istedi, Kocaelispor savunması araya girdi.
44.dakika da Tahsin Hacımutafaoğlu sağ kanattan içe doğru kat ederken rakibi tarafından düşürüldü, Ozan Solak sağ çaprazdan serbest vuruşu kullandı, savunma uzaklaştırdı, ceza sahası dışında Yasin topla buluştu, savunma arkasına koşu yapan Tahsin’e pasını attı, Tahsin topun kontrolünü sağlayamayınca top doğrudan dışarı çıktı.
45.dakika da Mesut Özdemir taç atışı pozisyonunda itirazdan sarı kart gördü.
45+1.dakika da Tahsin sağ kanattan ilerledi, ceza sahası önündeki Aytek Öktem’e pasını verdi, Aytek vuruşunu yaptı top savunmadan geri geldi, Yasin topu kontrol ettiği sırada Mesut Özdemir tarafından düşürüldü karşılaşmanın hakemi bu pozisyonda devam kararı verdi.
45+2.dakika da Kocaelispor hızlı çıkarken Samet Eser rakibine faul yaptı ve sarı kart gördü.
Karşılaşmanın ilk yarınsı Kocaelispor 2-0 galibiyetle tamamlarken ikinci yarıya Kartalspor başladı.
47.dakika da Kocaelispor sağ köşe gönderinin oradan Burak Özbakır’la korner atışı kullandı, Burak geriden gelen Mesut Özdemir’e pasını çıkarttı, Mesut’un yerden sert şutunda top uzak kale direğinin dibinden dışarı çıktı.
49.dakika da sağ kanattan Ozan Solak’ın ceza sahasına yaptığı ortada topu Aytek Öktem’den önce kaleci Yusuf Şenlik topu kontrol etti.
50.dakika da Dündar Denizhan sol kanatta topla buluştu, geriden gelen Yasin Şahan’a pasını aktardı, Yasin bekletmeden Samet’le paslaştı ve Samet’te diğer kanattaki Ozan Solak’a aktardı Ozan sağ çaprazdan çok sert vurdu top az farkla dışarı çıktı.
54.dakika da atak yönünün sağında Aytek topla buluştu, savunmadan Kadir Öğe Aytek’e faul yaptı fakat Kartalspor atağı Baran Basut’la devam ediyordu maçın hakemi avantaja bırakmak yerine maçı durdurdu. Bu pozisyonda Kadir Öğe sarı kart gördü.
60.dakika da Samet Eser ceza sahası dışı kaleyi hafif sağ çaprazdan gören bir noktada topla buluştu, vuruşunu yaptı fakat top kaleyi bulmadı.
62.dakika da savunmanın son adamı Emrah Taysi, topu Sinan Pektemek’e kaptırdı, Sinan Pektemek topla ceza sahasına girdi vuruşunu yaptı kendisinin ve takımının 3.golünü Kartalspor ağlarına bıraktı.
65.dakika da savunma arkasına atılan topa Tahsin Hacımustafaoğlu hareketlendi, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yan hakem ofsayt bayrağı kaldırdı.
66.dakika da Samet Eser çıkarken Recep Yaşar oyuna dahil oldu.
68.dakika da Recep Burak Yılmaz misafir takım yedek kulübesi önünde rakibine sert girdi, karşılaşmanın hakemi Adem Sarıtaş Burak Yılmaz’ı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi.
70.dakika da sağ köşe gönderinin dibinde Ali Keten topu saklarken Aytek Öktem topa sahip oldu, Ali bu pozisyonda Aytek’e faul yaptı. Köşe gönderinin hemen yanından Recep Yaşar faul atışını kullandı, Baran Basut ceza sahası içinde kafa vuruşunu yaptı fakat top üstten dışarı çıktı.
71.dakika da sağ kanattan Ozan Solak ortasını yaptı, ceza yayı ve penaltı noktası arasında Aytek topa yükseldi kaleci Yusuf elini kullanmanın avantajıyla topu kontrol etti.
72.dakika da Kartalspor’dan Aytek Öktem oyundan çıkarken Tugay Kaya oyuna dahil oldu. Kocaelispor’dan Hamza Mutlu oyundan çıkarken, onun yerine Şenol Yıldırım oyuna girdi.
77.dakika da Sinan Pektemek Kartalspor taraftarlarının alkışları eşliğinde yerini İshak Kurt’a bıraktı.
78.dakika da Kocaelispor, Kartalspor kalesini sağ çaprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içerisinde Emrah Taysi kafayı vurdu arka tarafa açılan topu Şenol Yıldırım kontrol etti şutunu çekti top uzak direğin dibinden dışarı çıktı.
81.dakika da Kocaelispor’dan Burak Özbakır çıkarken Mehmet Avcı oyuna dahil oldu.
83.dakika da Dündar Denizhan sol kanattan son çizgiye kadar indi sağ ayağının dışıyla kale önüne ortasını yaptı fakat Tahsin dokunamadı.
88.dakika da Mehmet Avcı savunma arkasına sarktı, hızla Kartalspor kalesine ilerlerken Sait Ulucan son anda yetişerek topa ayak koydu ve mutlak bir golü engelledi.
89.dakika da rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Recep Yaşar savunma arkasına koşu yapan Dündar’a pasını aktardı, Dündar topla buluştu fakat öncesinde kalkan ofsayt bayrağı vardı.
90.dakika da sol kanattan Dündar ortasını yaptı, ceza sahası içerisinde Baran Basut ve Tahsin  Hacımustafaoğlu kafaya yükseldi ikisi de dokunamadı.
90+3.dakika da Tugay Kaya orta alanın solunda İshak Kurt’la hava topuna yükseldi, İshak’ın omuz darbesiyle yerde kalan Tugay karşılaşmaya devam edemedi ve sonrasında kullanılan köşe vuruşundan sonra karşılaşma sona erdi.
Kartalspor Kocaelispor ile oynadığı karşılaşmadan puansız ayrılırken zirve yarışında önemli bir yara aldı. Kartalspor lig’in 12.haftasını bay geçecek ve sonraki hafta deplasmanda Altay ile karşılaşacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir