İSTANBUL DAHİL BİRÇOK İLDE SAĞANAK BEKLENİYOR

İSTANBUL DAHİL BİRÇOK İLDE SAĞANAK BEKLENİYOR
Kuraklıkla ilgili art arda endişelendiren haberler gelirken, beklenen yağış başladı. İstanbul ve Marmara için yeni uyarılar geldi.

Günlerdir yapılan sağanak yağış uyarısı Trakya üzerinden yurda giriş yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi için bir uyarı daha yaptı. Yapılan uyarıda İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kocaeli başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış görüleceği; Balıkesir'de metrekareye 50-100 kilogram yağış düşeceği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Marmara Bölgesi’nde hafta sonu görülecek yağışların zaman zaman etkisini artırarak İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Balıkesir’in kuzey ve batı ilçeleri ile Sakarya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Balıkesir’in Edremit ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN SON DAKİKA UYARI
İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından şiddetli yağış uyarısı yaptı.
Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul’da Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre; hafta sonu görülecek yağışların zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? YAĞIŞ BEKLENEN İLLER
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya Kesimi, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beleniyor. Sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI
Yağışların; Trakya Kesimi, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Rüzgarın; Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya Kesimi, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beleniyor. Rüzgarın; güney, zamanla kuzeyinde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/Saat) olarak esmesi bekleniyor.
EDİRNE °C, 8°C
Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 15°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
KIRKLARELİ °C, 12°C
Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı
SAKARYA °C, 20°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/Saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
A.KARAHİSAR °C, 13°C
Çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam yağmur ve sağanak yağışlı
DENİZLİ °C, 15°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı
İZMİR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir