• BIST 4.812,93
  • Altın 1213.935
  • Dolar 19.1595
  • Euro 20.7705
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İNTERNETTEN "BORÇ BİLGİLENDİRME" SERVİSİ YENİLENDİ

İNTERNETTEN "BORÇ BİLGİLENDİRME" SERVİSİ YENİLENDİ
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinden verilen "Borç Bilgilendirme" servisinin, vergi borçlarının anlık olarak öğrenilebilmesine imkan verecek şekilde yenilendiği bildirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinden verilen "Borç Bilgilendirme" servisinin, vergi borçlarının anlık olarak öğrenilebilmesine imkan verecek şekilde yenilendiği bildirildi.
Gelir İdaresi Başkanlığınca web sitesi üzerinden hizmet veren Borç Bilgilendirme Servisinin, kesinleşmiş vergi ve vergi dairesine intikal etmiş diğer kamu alacaklarına ilişkin borç bilgilerinin anlık olarak öğrenilebilmesine imkan verecek şekilde yenilendiği bildirildi
Başkanlığın internet sitesindeki duyuruda, Kurum'un internet ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanarak yeni hizmet seçenekleriyle mükelleflerinin vergiye gönüllü uyumunu artırmaya yönelik çalışmalara devam ettiği ifade edildi.
"Mükelleflerimize 2012 yılından bu yana Başkanlığımız internet vergi dairesi "intvd.gib.gov.tr" üzerinden hizmet veren Borç Bilgilendirme Servisi, 1 Ağustos 2014 tarihinden itibaren kesinleşmiş vergi ve vergidairesine intikal etmiş diğer kamu alacaklarına ilişkin borç bilgilerinin anlık olarak öğrenilebilmesine imkan verecek şekilde yenilenmiştir" açıklamasına yer verilen duyuruda, güncel tüm vergi borçları ile diğer kamu alacaklarına ilişkin borçların (usulsüzlük cezaları, vergi ziya-ı cezası, nüfus para cezası, askerlik para cezası, yükseköğrenim harç ve kredi borcu, karayolları geçiş ücret/idari para cezaları ve diğerleri) ayrıntılarının 7 gün 24 saat  "www.gib.gov.tr" adresinden ücretsiz olarak öğrenebileceği kaydedildi.
Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının anlık borç sorgulama servisinin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile belediyelerin tahsil ettiği vergileri kapsamadığı da bildirildi.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Karadeniz gazında sona doğru08 Ocak 2023 Pazar 22:15
  • İstanbul Havalimanı'nın 2023 hedefi 70 milyondan fazla yolcu01 Ocak 2023 Pazar 23:22
  • Konutta büyük heyecan!01 Ocak 2023 Pazar 22:26
  • 2023 TüvTürk araç muayene ücretlerine zam01 Ocak 2023 Pazar 16:15
  • ŞOK marketler'den Şok karar01 Ocak 2023 Pazar 14:39
  • Doğal gazda İndirim kararı01 Ocak 2023 Pazar 13:41
  • Fuat Oktay'dan EYT açıklaması!16 Aralık 2022 Cuma 23:07
  • Konut fiyatları uçtu16 Aralık 2022 Cuma 21:33
  • Bakan Nebati Faizlerde kademeli modele geçiliyor12 Aralık 2022 Pazartesi 21:10
  • EYT düzenlemesi ocak ayında Meclis'te12 Aralık 2022 Pazartesi 18:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Boğaziçi Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim