İLGEZDİ:ÇANTACI MÜTEAHHİTLER HALKI MAĞDUR EDİYOR

İLGEZDİ:ÇANTACI MÜTEAHHİTLER HALKI MAĞDUR EDİYOR
Ataşehir’de Yenisahra ve Barbaros Mahallesi planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce askıya çıkarılmasının ardından, mahalle sakinleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile bir araya geldi.

Ataşehir’de Yenisahra ve Barbaros Mahallesi planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce askıya çıkarılmasının ardından, mahalle sakinleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile bir araya geldi. Toplantı, Başkan Battal İlgezdi’nin çağrısı üzerine gerçekleştirildi. 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Meclis Başkanı Sadi Özata, Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Kayhan, Abdullah Der, Kalender Özdemir, Gül Coşkun, İmar Komisyo Başkanı Cemal Şerifoğlu, Yenisahra ve Barbaros mahalle muhtarları, kanaat önderleri ve mahalle sakinleri katıldı.
İLGEZDİ: TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR EDERİM
Toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; "Yıllardır beklediğiniz Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri imar planları hakkında konuşmak için buradayız. Planlar nihayet geldi. Bundan sonrası için ne yapacağımızı konuşacağız. Öncelikle şunu belirteyim ki Ataşehir Belediye Başkanı'nın imar yapma yetkisi yok. Planı İBB Başkanı Kadir Topbaş ve arkadaşları yapmıştır. Ben buradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, AK Parti ve CHP Belediye Meclis üyelerine ve planlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BU PLANLAR MAHALLENİN SORUNUNU ÇÖZMÜYOR
Batatlİlgezdi yapılan planların, vatandaşın ve belediyenin istediği gibi olmadığını belirterek; “ Bana göre plan yerinde olmalı.  Yani Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nde bir ofis açıp planı orada yapmaları gerekirdi. Çünkü şeffaf plan, açık plan yerinde yapılan plandır. Bu plan mahallenin sorununu çözmüyor. Mahallenin genel durumuna bakılmadan plan yapılmış. Planları benim hazırlayıp, onay için Büyükşehir'e gönderdiğim söyleniyor. Böyle bir şey yok. Benim derdim burada hiç kimsenin mağdur olmadan hakkını alması. Önce vatandaş. Ben sizin yanınızdayım" dedi.
İKİ MAHALLEYE BİLGİLENDİRME OFİSİ
İki mahalleye ortak bilgilendirme ofisi açacaklarını söyleyen İlgezdi;, "Bu ofiste ne yapmamız gerektiğini konuşacağız. Barbaros Mahallesi’ndeki ofise iki teknik eleman, iki avukat, bir de teknik eleman koyacağız. Plana itiraz etmek için 20 günden az kaldı. Öyle bir plan yapılmış ki vatandaşın arsasının üzerine okul koymuş. Orada 4 cami varken 14 cami olmuş. Ne okula karşıyım ne de camiye zaten orada 2 okul, 4 de cami var. Zaten yetiyor. O bölgeyi okul ve camiyle doldurursan vatandaşı mağdur olur. 3 katlı otopark koyulmuş, kat otoparkının orada ne işi var" diye konuştu.
ÇANTACI MÜTEAHHİTLER HALKI MAĞDUR EDİYOR
Çoğu mahalle sakininin yüklenici firmalarla anlaştığını belirten Başkan İlgezdi; “ Daha önceki toplantıda sizden bir şey rica etmiştim.  Şu planlar çıkmadan hiç kimse imza atmasın. ‘Çantacı’ diye tabir edilen müteahhitler yüzünden çoğu vatandaşımız mağdur durumda. Belediye olarak oturup, ne yapacağımızı muhtarlarla konuşacağız. Bölgede ne kadar müteahhit varsa, burada onlarla da toplantı yapacağım”  şeklinde ifade etti.
YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY İTİRAZ ETMEK
Başkan İlgezdi; “ Yapılan planda 400 metrekare ve ondan daha küçük alanlara 1,25 emsal 4 kat verilmiş. 400 m2 ile 2000 m2 arasındaki arsaya verilen 1 buçuk emsal 6 kat. 2000 m2 ile 5000 m2 arasında verilen emsal 1.75 en fazla 8 kat. 5000m2 ile 10000 m2 arsaya verilen emsal 2.10 emsal 10 kat, 10000 m2 ve üstüne 2 buçuk emsal 15 kat verilmiş. Planlar böyle geldi. Yapabileceğimiz tek şey itiraz etmek. Onun dışında yapacak bir şey yok” dedi.
BİRLEŞMEZSENİZ BURASI FİKİRTEPE GİBİ OLUR
Mahalle sakinlerine parsel bazında birleşmeleri gerektiğini belirten Başkan İlgezdi şöyle konuştu; “Bu plan bize bir araya geleceksiniz birleşeceksiniz diyor. Birleşmezseniz burası da Fikirtepe gibi olur, hiçbir sorunu çözemeyiz. Yıllardır beklediğiniz sorunlar çözüm bulmaz. Mutlak ve mutlak ada içerisinde bütün komşular bir araya gelecek anlaşacaksınız. 10000 m2’yi dolduracaksınız ki 2.5 emsal alasınız da arsanız değer kazansın. 10000 metrekareyi dolduramazsanız değişen bir şey olmaz. Herkes fedakârlık yapmak zorunda.”
EN BÜYÜK SIKINTI OKUL, CAMİ VE OTOPARK ALANLARI
Planlardaki en büyük sıkıntının okul, cami ve otopark alanlarının çokluğu olduğunu söyleyen İlgezdi; “ En büyük sıkıntı 10000 m2’lik cami, okul ve otopark alanları. Bizim itiraz edeceğimiz belediye olarak bunlar. Siz de vatandaş olarak bunlara itiraz edeceksiniz. 9000 m2 okul alanı, 9000 m2 de cami alanı sorunun çözümü için bu alanların azaltılması gerekir. 4-5 gün içinde Barbaros Mahallesi’nde ofis açıyoruz. Orada kimin arsası yeşilde kaldı, kimin arsası ne durumda olduğu yönünde görüşmeler yapılacak. İtirazlarımızı bir an önce yapalım. Amacımız sorunu çözmek, vatandaşın mağduriyetini artık gidermektir” dedi.
GÜVENİLİR FİRMALAR SEÇİN
Her gelen firmaya ve Müteahhite inanmamalarını belirten İlgezdi son olarak şunları söyledi;“Güvenilir firmalar ve güvenilir müteahhitler seçin. İyice araştırın, her elinde çanta ile gelene inanmayın. Geri dönüşü olmayan sıkıntılara düşmemek için, anlaşma yaparken yanınızda mutlaka bir avukat bulundurun. Ve kesinlikle hepiniz bir araya gelmelisiniz. Aksi halde bu sorunu çözemezsiniz. Doğru bir sonuç alana kadar bu toplantıları devam ettireceğiz."
İlgezdi, toplantının sonunda vatandaşların sorularını da cevaplayarak kendilerine bu konuda güvenmelerini söyledi. 

basliksiz-3w.gifbasliksiz-3q.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir