HÜKÜMETİN ÖNCELİKLİ 5 HEDEFİ

HÜKÜMETİN ÖNCELİKLİ 5 HEDEFİ
Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulacak 62'inci hükümet programının ayrıntıları belli olmaya başladı. İşte yeni hükümetin programında yer alan öncelikli hedefler:

Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulacak 62'inci hükümet programının ayrıntıları belli olmaya başladı. İşte yeni hükümetin programında yer alan öncelikli hedefler: 
AKTİF DIŞ POLİTİKA: 
Hükümet programında Türkiye'nin bölgesel ve küresel güç olma hedefine vurgu yapılacak. Yeni dönemde başta Suriye, Irak, Mısır, Filistin sorunu olmak üzere Türkiye'nin bölgesel konularda daha etkin ve aktif rol üstleneceği belirtilecek. Yine Türkiye'nin 50 yılı aşkın devam eden AB yolculuğuna değinilecek, nihai hedefin AB'ye üyelik olduğunun altı çizilecek. 
YENİ ANAYASA: 
Hükümet programında yeni anayasanın gerekliliğine bir kez daha vurgu yapılacak. 2015 yılı seçimlerine kadar yeni anayasa konusunda mutabakat arayışları da sürdürülecek. Yeni hükümetin nasıl bir anayasa istediğinin çervesi çizilecek. Yeni anayasanın bireyin haklarını esas alan; milli birliği ve ortak değerleri koruyan; toplumsal çeşitliliği bir zenginlik olarak kabul eden; tek sesliği değil çoğulculuğu öne çıkaran ve demokratik hukuk devletinin tüm unsurlarını içeren bir metin olacağına vurgu yapılacak. 
ÇÖZÜM SÜRECİ: 
Çözüm süreci yeni hükümetin de programında yer alan bir diğer konu başlığı olacak. Kürt sorununun çözümüne ilişkin yürütülen çalışmaların devam edeceği belirtilecek. Bu kapsamda çözüm sürecini daha ileriye taşıyacak yasal düzenlemelerin yapılacağına işaret edilecek. 
GÜVENLİĞİ TEHDİT EDEN UNSURLAR: 
Hükümet programında, başta paralel yapı olmak üzere ulusal güvenliği tehdit eden unsurlarla mücadeleye de vurgu yapılacak. Daha önceki AK Parti hükümetleri döneminde organize suç örgütleriyle, çetelerle, illegal yapılarla etkin bir mücadele yürütüldüğü kaydedilecek, bundan sonra da bu örgütlerle mücadeleye devam edileceği ve asla müsaade edilmeyeceği belirtilecek. 
İSTİHDAM VE BÜYÜ- ME ODAKLI EKONOMİ: 
Yeni hükümetin ekonomi hedefi istihdama ve büyümeye dayalı olacak. Ekonominin faiz, borsa, döviz üçgeninden çıkarılması, üretim ve istihdam odaklı bir ekonomik yapı için üretimin teşvik edilmesi ekonomi politikasının önceliği olacak. İşsizlik sorunu ile mücadelenin kararlılıkla süreceği ve istihdamı teşvik politikalarının geliştirileceğine vurgu yapılacak. 
GAZZELİ YARALILARI ZİYARET ETTİ
Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da tedavileri süren Gazzeli yaralıları hastanede ziyaret etti. Hastanede 2 saat kalan Erdoğan, durumu hakkında bilgi aldığı bir kız çocuğuna tespih hediye etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir