2015 TE BAŞARISIZ OLURSAM BIRAKIR GİDERİM

2015 TE BAŞARISIZ OLURSAM BIRAKIR GİDERİM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde birkaç puanlık bir oy kaybı yaşarsa istifa edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan yenilginin ardından CHP'de kılıçlar çekilince Kemal Kılıçdaroğlu da, kurultay kararı almıştı. 
Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye konuşan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde birkaç puanlık bir oy kaybı yaşarsa istifa edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin muhafazakar kesime de açılacağını açıkladı.
Fatih Çekirge'nin Kılıçdaoğlu'yla yaptığı mülakat şöyle:
BIRAKIR GİDERİM
Tayyip Erdoğan, (Ben birinci parti olamazsam giderim. Siz de gider misiniz) iddiasını sürekli önünüze koydu. Şimdi benzeri bir şeyi Muharrem İnce de söylüyor. Kurultayda bir cevabınız olacak mı?
Elbette olacak. Kurultayda teklifi getirsinler oylayalım. Hemen kabul edelim.
Sizin şahsi düşünceniz nedir?
Ben diyorum ki, oylarını anlamlı bir oranda düşüren genel başkan gitmelidir. Elbette amaç iktidar. Ben eğer anlamlı bir oy kaybı yaşatırsam giderim.
2015 için mi? 
Elbette...
Anlamlı oy kaybından kastınız nedir?
Yani öyle sıfır noktalı falan değil. Birkaç puanlık bir kayıptan söz ediyorum. Şu ana kadar biz partide bir oy artışı yaşadık...
Peki yeterli mi?
Elbette yeterli değil. 2015 için önümüzde ciddi bir hedef var... Partide bir disiplin olmalı. Tüzüğümüze birkaç yeni madde koyacağız. Eğer parti yetkili organı bir karar almışsa, artık partili o kararın arkasında duracaktır. Hayır durmuyor da aleyhte çalışıp konuşuyorsa... Gider arkadaş...
SARIGÜL GELİYOR
Çok fazla genel başkan yardımcısı olduğu konusunda eleştiriler var. Bu konuda bir değişiklik yapacak mısınız?
Bazı değişikliklerimiz olacak elbette. Mesela ben her yere gidemiyorum. O nedenle konusunda uzman arkadaşlarımızı getireceğiz. Onlar ekipler halinde seçilmiş bölgelere gidecekler... Oralardan raporlar getirecekler. Bu yolla sahaya çıkacağız. 
Önümüzdeki günlerde partiye yeni isimler katılacağını duyuyorum. Sarıgül adı da var. 
Görüşmeleriniz de oldu. Mustafa Sarıgül değerli bir arkadaşımız. İstanbul Büyükşehir adaylığında da ciddibir oy aldı. Elbette çok katkısı olacaktır. 
MUHAFAZAKAR AÇILIMI GELİYOR
Kurultaydan sonra tasfiye olacak iddiaları var...
Olur mu öyle şey? Biz daha da geniş kesimlere açılmayı planlıyoruz. Her kesime gideceğiz. Dindarlarla, Kürtlerle bir araya geldik. Kucaklaştık. Mesela önümüzdeki dönem muhafazakârlara yönelik bir açılım olacak. Erdoğan bizim için Sivas’tan öte gidemiyorlar diyordu. Biz gidiyoruz. Kendimizi anlatıyoruz. Daha da anlatacağız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir