HIZLI TREN 519 YOLCU KAPASİTELİ

HIZLI TREN  519 YOLCU KAPASİTELİ
T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Alman Siemens firmasına sipariş edilen yedi adetlik 'çok yüksek hızlı tren' setinden ikincisi de Türkiye tarafından teslim alındı.

T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Alman Siemens firmasına sipariş edilen yedi adetlik 'çok yüksek hızlı tren' setinden ikincisi de Türkiye tarafından teslim alındı.
TCDD Genel Müdürlüğünce Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve İstanbul-Konya hatları ile yapımı devam eden Ankara-Sivas, Ankara-İzmir YHT hatları ile Konya-Karaman ve Bursa-Bilecik hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere 31 Mayıs 2013 tarihli sözleşmeyle Alman Siemens firmasına 7 adet çok yüksek hızlı tren sipariş edildi. Yolcu taleplerini karşılamak amacıyla TCDD tarafından temin edilen HT 80000 serisi Velaro D tipi tren seti, 23 Mayıs 2015 itibarıyla Ankara-Konya YHT hattında sefere başladı. Siemens firmasına yaptırılan yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ikincisi de teslim edildi.
SAATTE 300 KM/S
Dünyadaki örnekleri içinde en üst standartlara sahip söz konusu tren setleri, konfor, güvenlik donanımları, seyahat ve araç özellikleri bakımından mevcut en iyi araçlar arasında yer alıyor. Söz konusu tren setlerinin, diğer tren setlerinden en önemli farkı, çok yüksek hızlı tren seti grubuna girmeleri ve saatte 300 kilometre işletme hızına ulaşmaları olarak gösteriliyor. Diğer yüksek hızlı tren setleri ise saatte 250 kilometre hıza çıkabiliyor. Geriye kalan 5 adet çok yüksek hızlı tren setinin ise ekim sonuna kadar TCDD'ye teslim edilmesi planlanıyor.
519 YOLCU KAPASİTELİ
Çok yüksek hızlı tren setlerinde 45'i birinci sınıf, her biri 4 yolcu kapasiteli toplam 3 adet business class kompartımanı (12 koltuk), 424'ü ekonomi sınıf, 36 kişilik oturma kapasiteli restoran, 2 adet tekerlekli sandalye yeri olmak üzere toplam 519 yolcu kapasitesi bulunuyor. Yeni tren setlerinde, vagon tavanlarında yolcu bilgilendirme amaçlı monitörler, yolcu eğlence sistemleri (1. sınıfta koltuk arkaları ekranlar ve business class kompartımanlarda kolçak tipi ekranlar, kesintisiz internet erişimi, canlı TV yayınları), güvenlik sistemleri ve engelli yolculara yönelik alanlarda personelle iletişim sağlanması için dahili telefonlar yer alıyor. İleri teknoloji ürünü tren setleri, mevcut YHT setlerinde olduğu gibi yüksek güvenlik sistemleriyle donatılıyor. Ayrıca yolcu eğlence sistemiyle dünyadaki tüm YHT setleri arasında en kapsamlı olarak öne çıkıyor.
TRENLERİN RENGİ TURKUAZ
Setlerin renkleriyle ilgili TCDD web sayfasındaki anket sonucunda 8 farklı renk arasından turkuaz seçilerek buna uygun olarak üretim yapılmıştı. Güvenlik konusunda iddialı olunan yeni tren setleri, araç güvenliği ve tren kontrol sistemi olmak üzere kapsamlı emniyet ve güvenlik sistemlerine sahip. Araçta seyir güvenliğini etkileyecek herhangi bir olumsuzluk anında gerekli tedbirler sistem tarafından otomatik alınıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir