BİLGE ÇOCUKLAR TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTI

BİLGE ÇOCUKLAR TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTI
Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün, “Bilge Çocuklar’’ için düzenlemiş olduğu etkinler tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Panorama 1453 Tarihi Müzesini gezdi.

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün, “Bilge Çocuklar’’ için düzenlemiş olduğu etkinler tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Panorama 1453 Tarihi Müzesini gezen çocuklar tarihe yolculuk yaptı.
Çocuk ve gençlerin tarihi ve kültürel bilincini arttırmak, milli benlik şuuru aşılamak ve gençler arasında kardeşlik duygularını pekiştirmek amacı ile Ümraniye Belediyesi Bilge Çocukları Panorama 1453 Fetih Müzesi ve Türk Dünyası Tarihi Evleri'ni gezdi. Bilge Çocuklar, Türkiye’nin ilk Panoramik müzesi olma özelliğine sahip, Panorama 1453 Tarih müzesini ve ‘Türk Dünyası Kültür Evleri’ni gezdi. Müzede, İstanbul’un Fethinin binlerce asker tarafından top sesleri, tekbir sesleri ile canlandırıldığı anı yaşayan çocuklar, tarih içinde yolculuk yaptılar.
Bilge Çocuklar, İstanbul'un kuruluşundan başlayıp, İstanbul'un kuşatmasını, fethini, Fatih Sultan Mehmed'in hayatını, savaşların orijinal minyatür, gravür ve resimler eşliğinde anlatıldığı ve günümüz bakış açısıyla fethin resmedildiği modern minyatür çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdiler. Gezinin ikinci ayağında ise Bilge Çocuklar, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, KKTC, Tataristan evleri ile tarihi Kırgız ve Kazak çadırlarını gezdiler. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir