HİSSELER KAPATILDI

HİSSELER KAPATILDI
Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi ile Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK, Bank Asya'yla olan protokollerini sona erdirdi.

Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi ile Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK, Bank Asya'yla olan protokollerini sona erdirdi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın dün Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmeler yürüttüğünün açıklamasının ardından arka arkaya çok önemli gelişmeler yaşanıyor.
Babacan'ın açıklamaları önce Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut tarafından yalanlandı, arkasından bugün hisseleri dibe vurdu. Bank Asya'ya bir sonraki şok ise Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi'nden geldi. İdare, Bank Asya'yı vergi tahsilatı yapan bankalar listesinden çıkardı. Son olarak da yaşanan bu gelişmeler nedeniyle Bank Asya'nın hisse sırası geçici olarak işleme kapatıldı. Bank Asya'ya en son darbe ise Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK'dan geldi.
BANK ASYA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Hükümet ile cemaaat arasındaki gerilimde en önemli kurumlardan biri olan Bank Asya ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Her şey dün Babacan'ın Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmeler yürüttüğünü, kendilerinin de bunu desteklediklerini açıklaması ile başladı. Bu açıklamlarla Bank Asya hisseleri yüzde 8'in üzerinde prim yaptı.
Ancak akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut Babacan'ı yalanlayarak herhangi bir görüşme olmadığını söyledi. "Sayın Başbakan'ın bilgisi dahilinde Bank Asya'nın devlet tarafından alınmasıyla ilgili bir tasarruf ya da girişim yoktur" diyen Bulut'un ardından hisseler bugün bir anda tepetaklak oldu ve yüzde 9 değer kaybetti.
Öğlen saatlerinde ise Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi'nden şok bir haber geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı, Asya Katılım Bankası AŞ ile yapılan vergi tahsilatına ilişkin protokollerin sonlandırıldığı bildirildi. Bank Asya bu karara göre 8 Eylül'den itibaren vergi daireleri adına vergi tahsilatı yapamayacak. Halen vergi tahsilatının bankalar aracılığı ile yapılmasında Maliye Bakanlığı yetkili konumda bulunuyor.
BABACAN'A DA SORDULAR
Aynı anda TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası sırasına katılan Başbakan Yardımcısı Babacan'a da Bank Asya ile ilgili gelişmeler konusunda bir açıklama yapıp yapmayacağı soruldu. Babacan, “Dün canlı yayında gelişmeleri bütün açıklığıyla söyledim. Yeni bir bilgi yok” dedi.
HİSSELER KAPATILDI
Bank Asya ile ilgili son haber ise Borsa İstanbul'dan geldi. Borsa İstanbul, seans arasında KAP'a gönderdiği açıklamada, bankanın hisselerinin geçici olarak işleme kapatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Ulusal Pazar'da işlem görmekte olan Asya Katılım Bankası A.Ş. (ASYAB.E) paylarının işlem sırası, Borsamız Hisse Senetleri (Pay) Piyasası Yönetmeliği'nin 25/a maddesi uyarınca, 07.08.2014 tarihinde ikinci seans öncesinde geçici olarak işleme kapatılmıştır."
BİR ŞOK DA SGK'DAN
SGK, Bank Asya ile hizmet protokolünü sonlandırdı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Kurumumuz ile Asya Katılım Bankası A.Ş. arasında imzalanan ve yürürlük tarihleri 01.02.2015 tarihinde sona erecek olan "Tahsilat ve Nakit Varlıkların Değerlendirilmesi Protokolü" ile "Sağlık Hizmet Sunucuları Protokolünün" 8.9.2014 tarihi itibariyle sonlandırılması Kurumumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun görülmüştür.İşverenlerimizin ve ilgililerin gerekli tedbirleri almaları önemle rica olunur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir