HER SANDIKTA 3 GÖREVLİ OLACAK

HER SANDIKTA 3 GÖREVLİ OLACAK
Boğaziçihaber/ CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun İşbilen, CHP’nin İstanbul’da 100 bin kişiyle seçim günü sandıklara sahip çıkacağını,

Boğaziçihaber/  CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun İşbilen, CHP’nin İstanbul’da 100 bin kişiyle seçim günü sandıklara sahip çıkacağını, ayrıca YSK ve SEÇSİS’e paralel bir yazılım ve organizasyon kurduklarını belirterek olası hilelere anında müdahale edeceklerini söyledi.
Hem hemen her seçim döneminde olduğu gibi 7 Haziran’daki seçim öncesinde de yine seçimlerde hile yapılacağı iddiaları gündemde. Ancak muhalefet partileri CHP ve MHP bu kez işi çok daha sıkı tutuyor. Seçim hazırlıklarını gazetemize anlatan CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun İşbilen, "CHP İstanbul 100 bin kişiyle seçim günü sandıklara sahip çıkacak. Olası hilelere anında müdahale edeceğiz” dedi.
Aynı zamanda Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın Yardımcılığı’nı sürdüren İşbilen, 27 bin 861 sandık, okul ve binalardan oluşan, 1834 seçim alanı bulunan İstanbul’da CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak her sandıkta bir asil, bir yedek üye ve bir gözlemci görevlendirdiklerini belirterek, “1834 okulumuzda okul ve kat sorumlularımız belirlenmiş durumda. Bütün görevlilerimizin eğitimi de seçim gününe kadar devam edecek” dedi.

YSK VE SEÇSİS’E PARALEL
BİR YAZILIM KURDUK

Seçim günü Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ve Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi’ne (SEÇSİS) paralel bir yazılım ve organizasyon kurduklarını belirten İşbilen, “İlçelerimize gelen sandık sonuç tutanakları anlık olarak kendi geliştirdiğimiz sisteme aktarılacak ve YSK verileri ile karşılaştırılacak. Oluşabilecek hatalar anında yapılacak itirazlarla düzeltilecek. Seçim günü İstanbul'da 39 ilçe merkezimizde yaklaşık 300 veri giriş sorumlusu hazır olacak. Bununla beraber İstanbul'da sandık başı verilerini toplamak için 2 bin bilişim gönüllüsü çalışacak. Tutanak oluşmadan bu verilere ulaşacağımız için her türlü olası hilelere anında gerekli müdahaleler yapılacak” şeklinde konuştu.

HER SANDIKTA 3 GÖREVLİ OLACAK
7 Haziran’da sandıklardaki görevli sayısı hakkında da açıklamalarda bulunan İşbilen, “CHP olarak 174 bin sandığa 174 bin asil görevli, 174 bin yedek görevli ve her sandık için 1 gözlemci olmak üzere toplam 522 bin kişilik bir atama çalışması yaptık. Ortalama her sandıkta partimiz adına 3 görevli 7 Haziran’da sandık başında olacak” dedi.

AVUKATLARDAN ANINDA MÜDAHALE
Seçim akşamı Türkiye genelinde 970 ilçede 15 binin üzerinde veri giriş sorumlusu çalışacağı bilgisini veren İşbilen, “Veri girişlerinin sağlıklı işlenmesi için veri giriş sorumluları bilgileri sandık sorumlularından alarak sisteme girme işlemini yapacaklar. Sandık sonuç verilerinin YSK tarafından karşılaştırılıp yapılacak olan usulsüzlükleri veri giriş sorumlularımız en aza indirmeyi ve anında müdahale etmemizi sağlayacak. Her ilçede bulunan avukatlarımız veri girişlerindeki hatalarla ilgili hukuki işlemleri yapmakla sorumlu olacaklar” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir