HEDEFİMİZ HER ALANDA KALİTELİ EĞİTİM

HEDEFİMİZ HER ALANDA KALİTELİ EĞİTİM
Üsküdar Belediyesi’nin ilçedeki okullara yönelik destek çalışmaları son sürat devam ederken, Başkan Hilmi Türkmen, Site İlköğretim Okulu’nda yaptırılan mescit, öğretmenler odası ve engelliler sınıfının açılışını yaptı.

Üsküdar Belediyesi’nin ilçedeki okullara yönelik destek çalışmaları son sürat devam ederken, Başkan Hilmi Türkmen, Site İlköğretim Okulu’nda yaptırılan mescit, öğretmenler odası ve engelliler sınıfının açılışını Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler ile birlikte yaptı.
Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan Site İlköğretim Okulu’nun onarımı tamamlanan öğretmenler odası ile yapımları biten mescit ve engelliler sınıfının açılışı, Üsküdar   Kaymakamı  Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay, belediyenin birim müdürleri ile okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda minik öğrencinin katılımıyla okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını Site İlköğretim Okulu Müdürü İlker Öztürk yaptı. Geleceğin teminatı gençlere yapılan yatırımlarda yanlarında oldukları için konuklara teşekkür eden Öztürk, “Göreve başladığımız 2014 yılında yaptığımız planlama doğrultusunda çalışmalar yaptık. Fiziki şartları düzeltmeye çalıştık. 19 derslik 18 sınıftan oluşan okulumuzdaki tüm projeksiyon ve perdeleri değiştirdik. İnternet bağlantılı bilgisayar, led ekran tv, optik okuyucuyla donattığımız yeni öğretmenler odası, özel eğitim sınıfı, 2 adet mescit, revir, okulun etrafına güvenlik panelleriyle kapatılması, 4 adet cam basketbol potası, toplantı odası yaptığımız fiziksel ortamı düzeltme çalışmalarımız olmuştur” diye konuştu. 
Hedeflerinin her alanda kaliteli eğitim olduğunu belirten Okulu Müdürü Öztürk, bu çalışmalar sırasında desteklerini esirgemeyen Başkan Hilmi Türkmen’e teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
İlçe Eğitim Müdürü Sinan Aydın’da öğrenciyken en sevdikleri şeyin kar tatili olduğunu söyleyip “Biz sizi anlıyoruz. Lakin sizleri çok sevdiğimiz için de eğitim ve öğretimimize devam etmemiz gerekiyordu” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ilçelerinin bir ilim irfan şehri olduğunu belirterek, “Üsküdar’ımızın diğer yerlerden farklı olması lazım. İlçemiz İstanbul’un fethini gören bir şehir. İstanbul 1453’te fethedildi. Üsküdar ise 1352 yılında Türk yurdu, Müslümanların yurdu olmuş bir belde. Dolayısıyla bu kadar güzel bir şehirde yaşıyor olmak ve okuyor olmak bir ayrıcalık” diye konuştu.
Başkan Türkmen, Trabzon’da okuduğunu belirterek, “Bizler de aynı sizin gibi bu sıralardan geçtik. Ben ilkokulu Trabzon’un bir köyünde okudum. Bizim köylerde o kadar çok kar yağardı ki bizlerin boyunu geçerdi. Okulumuz sobalıydı yanımızda odun götürüp yakar öyle ısınırdık. Sevgili gençler, hayatın zorluğunu bu çağlarda görmeniz bugünden hayata hazırlanmanız lazım. Anne babalar çocuklarını çok koruyucu davranarak iyilik yapmıyor da olabilir. Çocukları hayatın, tabiatın zorluklarıyla biraz baş başa bırakmak gerekiyor. Biraz karda yürüyün biraz yağmurda ıslanın. Yarın büyüdüğünüzde anlatacak anılarınız olsun. Kar tatillerinin yapılmasını doğru bulmuyorum. Yollar kapalıysa yürüyerek okullarımıza gitmemiz lazım” diye konuştu.
Hayatın göz açıp kapayana kadar akıp geçtiğine vurgu yapan Başkan Türkmen, “Bugünlerin kıymetini bilin. Anne babanızı üzmeyin. Öğretmenlerinizi üzmeyin. Bunun içinde derslerinize çok iyi çalışıp kendinizi yarınlara en şekilde hazırlamanız lazım. Okulu bir gün gelir bitirirsiniz. Diploma her şey değil. Üniversite sınavlarında çok zorlu rakipleriniz olacak. İyi bir yeri kazanıp iyi bir meslek sahibi olmak için çok çalışmalısınız. Okuyup başarmaktan başka alternatifiniz yok. Biz fiziki şartları yerine getiririz siz yeter ki başarılı olun” dedi.
Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler de öğrencileri çok sevdiğini söyleyerek “Sizlerin okullarınıza gelirken sıkıntı çekmenizi istemeyiz. Ama Üsküdar Belediyemiz sağ olsun çalışarak yolları açtı. Bizlerde sizleri eğitiminizden daha fazla ayrı tutmak istemedik. Çok çalışmalıyız ki gelişmiş ülkeler arasına girebilelim. Sizler bugün okulunuza geldiğiniz için kardasınız. Gelmeyen zarar etti” dedi. 
Protokol konuşmaları sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay ve okula maddi destekte bulunan hayırsever vatandaşlara teşekkür plaketleri verildi.
Başkan Hilmi Türkmen, açılış töreni sonrası okulu gezdi. Engelliler sınıfını ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilendi. Başkan Türkmen’in ayrılışı sırasında kendisine sevgi gösterilerinde bulunan minik öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir