BİRİNCİ SIRADA KADIN ADAYLAR OLACAK

BİRİNCİ SIRADA KADIN ADAYLAR OLACAK
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'den milletvekili adaylığı teklifini yetkili organlarda görüşeceklerini, Ankara, İstanbul ve İzmir'de listelerin birinci sırasında kadın adayların olacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'den milletvekili adaylığı teklifini yetkili organlarda görüşeceklerini, Ankara, İstanbul ve İzmir'de listelerin birinci sırasında kadın adayların olacağını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, genel seçimlerde İzmir'den aday olması teklifi üzerine bunun kendisi için şeref ve onur olacağını, partinin yetkili organlarıyla görüşeceklerini söyledi.  
İzmir programı kapsamında Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nun açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasına kendisinden önce söz alan Kocaoğlu'nun yaptığı İzmir'den ön seçime girerek aday olma davetine yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir Belediyesi başkanımız bir sürpriz yaptı, 'İzmir'den aday ol' dedi. İzmir'den aday olmak benim için şeref ve onurdur. Elbette bunu yetkili organlarımızla görüşeceğiz" dedi.
CHP'lilerin üzerlerindeki baskının ne kadar yoğun olursa olsun asla umutsuz olunmaması gerektiğine değinen Kılıçdaroğlu, "Kuvayı Milliye'nin merkezinde umutsuzluk bize yakışmaz, Mustafa Kemal'in askerlerine umutsuzluk yakışmaz" diye konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adaletten ve kalkınmadan nasibini almadığını, temel özelliğinin yoksulluğu bitirmek değil yönetmek olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"İzmir'den 4 yıl için yetki istiyorum, dördüncü yılın sonunda şunu göreceksiniz, Türkiye'de açlık yok, yoksulluk olmayacaktır. Açlığın ve yoksulluğun olmadığı, huzurun olduğu herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği, devletin eli sopalı bir organ olmadığı, vatandaşına hizmet ettiği, üniversitelerin de her düşüncenin özgürce dile getirildiği ama şiddetin, acının, gözyaşının olmadığı bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."
Kadın erkek eşitliğine inandıklarını ve demokrasiyi yaşatan tek parti olduklarını ve 56 ilde ön seçim yapacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ankara, İstanbul ve İzmir'de liste başında, birinci sırada kadın adaylar olacak. Bunu da burada İzmir'de söylüyorum" dedi.
CHP iktidarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarının yüzde 70'inin kadın olacağını, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 40 yaşın üstünde kimsenin görev yapmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, emeklilere ise kurban ve ramazan bayramları için birer maaş ikramiye vereceklerini söyledi.
Ege Üniversitesi'ndeki gerginlik
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Ege Üniversitesi'nde dün çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği gerginliğe de değindi.
Hiçbir üniversitede sorun çıkmasını istemediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle ifadeleri kullandı:
"Annelerin, babaların çocuklarını hangi koşullarda okuttuğunu biliriz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Aynı temenniyi sürekli yapıyoruz, huzurlu bir Türkiye istiyoruz. En büyük arzum çocuklar okula giderken annelerin huzur içinde olmalarıdır."
Konuşmasında AK Parti iktidarının icraatlarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz kimsenin etnik kimliği, inancı, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üzerinde yeri vardır. Ana felsefemiz budur. Oy verdiniz 12 yılda Türkiye'yi cehenneme döndürdüler. Biz 12 yıl demiyoruz, 4 yılda onların yaptığının en az 10 katını yapacağız" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında İzmir'de Valilik bünyesinde kurulan İzleme ve Koordinasyon Kurulu'na verilen yetkiyle büyükşehir belediyesi bütçesinde kesinti yapılmasının önünün açıldığını savundu. 
Yönetim anlayışlarında ayrımcılığın olmadığını ifade eden Kocaoğlu, hükumetin aldığı kararla Antalya, Ankara ve İstanbul raylı sistem ve metro yatırımlarına pay aktardığını, İzmir'in ise bu uygulamadan yararlanamadığını söyledi.
Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olmasını arzu ettiklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cumhuriyet'in kalesinden aday olmanızı istiyoruz. Sizi İzmir milletvekili olmaya davet ediyoruz. Demokrasiye olan inancınızı göstererek uzun aradan sonra partide çok büyük çoğunlukla ön seçim yapma kararınız hepimizi, tüm CHP'lileri mutlu etti, teşekkür ediyoruz."
Konuşmaların ardından spor salonunun açılış kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir süre masa tenisi oynadı, sporcu çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir