HAZİNEDAR’DAN MAAŞ PROTESTOSUNA RAKAMLARLA SİTEM!

HAZİNEDAR’DAN MAAŞ PROTESTOSUNA RAKAMLARLA SİTEM!
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, belediye bünyesinde çalışan temizlik işçileri ile buluştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, belediye bünyesinde çalışan temizlik işçileri ile buluştu. Sabah saatlerinde maaşlarının düşürüleceği yönünde bir duyum alıp yürüyüş yapan temizlik işçilerinin sıkıntılarını dinleyen Başkan Hazinedar, “Her işçiye yüzde 10 zam yapıldı. Kimsenin maaşı düşürülmedi. Duyumlarla eylem yapmak bize yapılan büyük haksızlık, haklarla ilgili yürünecekse beraber yürürüz. Ben bunları hak etmedim” dedi.
Sabah saatlerinde Beşiktaş Belediyesi önünde toplanan temizlik işçilerinin sıkıntılarını Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar bizzat yanlarına giderek dinledi. Bazı basın yayın organlarında çıkan ‘maaşları düşürülmek istenen işçiler eylem yaptı’ gibi asılsız haberlerin ardından harekete geçen Başkan Hazinedar işçilerle buluştu. Temizlik işçilerinin maaşlarının düşürülmek istendiği gibi bir algı oluşturmaya çalışanların aksine Hazinedar 2016 yılında işçilere yüzde 10’luk bir zam yapıldığını ve yılda 3 defa 500 TL’lik bir ikramiye verildiğini açıkladı.
 “GEREKİRSE HAKLARINIZ İÇİN BİRLİKTE YÜRÜRÜZ”
 Başkan Hazinedar işçilere hitaben yaptığı konuşmada “Beni ne kadar tanıdınız bilmiyorum. Ama benim içimle dışım aynıdır, ben bunu hak etmedim ve bunu hak edecek hiçbir şeye izin vermeyeceğimi en iyi sizin bilmeniz lazım. Haklarınız ile ilgili en ufacık bir sorun çıkmayacağını ben olduğum sürece hepiniz biliyorsunuz. Nasıl yürür de gelirsiniz belediyeye? Haklarla ilgili yürüyeceksek beraber yürürüz. İstanbul’da bütün belediye başkanları bana kafa tutarken; sen bizim düzenimizi bozuyorsun derken size İstanbul’un en yüksek maaşını verdik. Sırf geldiğim günden beri işçi haklarıyla ilgili olağanüstü artışlar yaptığım için param yok kasada. Ben bunları hak edecek ne yaptım? Ne yaptım da bütün gazetelerdeyiz. Ben sizlere kaç kere söyledim; benim olduğum yerde işçi kardeşlerimin hakları ile ilgili sorun olmaz. Size boş kâğıdı bile imzalatsalar sorun olmaz. Bunu bileceksiniz. Bizim başkanımız var diyeceksiniz. Ne yaptınız hepiniz yürüdünüz, geldiniz. Ne kazandınız? Beni çağırsanıza, gelirim zaten. dedi.
 “DİĞER BELEDİYE BAŞKANLARI BİLE BANA KIZIYOR ÇÜNKÜ EN YÜKSEK MAAŞI BEN VERİYORUM
 İşçilere konuşmasında zaman zaman sitem de eden Başkan Hazinedar;  Nasıl aklınızdan geçirebilirsiniz sizin haklarınızla ilgili size zarar verilebileceğini, kim yapar bunu? Sendikal haklarınız nasıl geri alınabilir. Başkanın olduğu bir yerde nasıl böyle bir adım atılabilir. Kimse sizin haklarınızla ilgili geri dönüş yapamaz. Bunu söyleyenler art niyetli ve farklı işlerin peşindeler. Ben neler düşünüyorum ve sözleşmenizde madde koyduruyorum; tiyatro gidecekler ücretsiz diye, hep bunları organize etmeye çalışıyorum. Yani sadece işçilikle olmaz. Sosyal hayatımızı, kültürel hayatımızı, aile hayatımızı düzenlemek için çalışıyorum. Engelli ailesi olanlarla ilgili bir takım özel projeler yapmayı düşünüyorum. Bunları yapmayı planlayan bir belediye başkanı nasıl olurda bu kadar zam yapmış, bu kadar işçi haklarını için adım atmış bir belediye başkanı buna müstahak mıdır? Sorun şu güven esastır.  Ya güvenirsiniz ya güvenmezsiniz.
Çok kırıldım bunu bilin.  Benim sizin aleyhinize hiçbir işleme izin vermeyeceğimi hepinizin bilmesini isterdim. Bundan sonra Beşiktaş Belediyesinde ister temizlik işçisi olsun, ister başka birim olsun işçi arkadaşlarımızın içinde sıkıntı yaratanlara, çalışmayanlara çalışanın hakkına zarar verenlere karşı duracağız.
Halkı memnun etmek kimin görevi? Sizlerin görevi halkı memnun etmektir.  Çalıştığınız sokaktaki vatandaşa güler yüzlü davranmak, benim size davrandığım gibi vatandaşlarla ilişki kurmak sizin görevinizdir. Beşiktaş Belediyesi temizlik işçileri gayet iyi çalışıyor. Ben memnunum sizin çalışmalarınızdan.  Benim için önemli olan şey halkı memnun etmektedir. Halkı memnun edeceksiniz. Karşınızdaki vatandaşlarla iyi ilişkiler kuracaksınız. Her vatandaş o sokaktan geçtiğinde Allah razı olsun o çalışanlardan diyecek.  Onun dışında benim sizinle hiçbir derdim olamaz. Hiç kimsenin de sizinle uğraşmasına izin vermem. Ama işini yapmayan başka tezgâhlar içerisinde olan arkadaşlar da kusura bakmayın.
Ben devlet kurumu yönetiyorum. Devlet kurumunun bir saygınlığı olur. Hadi yürüyelim hadi grev yapalım, yapsanıza AK Parti’li belediyelerde?  Ne diyorlar biliyor musunuz o zaman? Bu CHP’li belediyeler iflah olmaz.  Bak görüyor musunuz sürekli yürüyüş yapıyorlar. Yarın hanginizi AK Parti’li belediyeler işe alır? Biz değerlerimize hizmet etmek zorundayız.  Bizim değerlerimiz belli çağdaş, Atatürkçü değerlerdir. Biz o yüzden buradayız. O yüzden burada nefes alıyoruz. Biz her olur olmaz işte yürüyüş yaparsak ne oluyor? O zaman ben zarar görüyorum.  Murat Hazinedar mı zarar görüyor zannediyorsunuz? Hayır. Cumhuriyet Halk Partisi zarar görüyor.  Benim herkese Beşiktaş’tan örnek olmak gibi bir derdim var. 
Bana İstanbul’daki bütün temizlik müteahhitleri, belediye başkanları serzenişte bulundu.  Bu işçilerin maaş düzenini İstanbul’da sen bozdun.  Bütün belediye başkanları ile sizlerin hakkını savunmak için kötü oldum.  Şimdi buna layık değilim. Çok üzüldüm. Umarım, dediğinizi yaparsanız. Gerçekten ne kadar kırıldığımı anlatamam sizlere. Çünkü ben bunu hak etmedim. Ben işçi kardeşlerimin helalliğini almadan bu makamdan gitmeyeceğim derken öyle bir görüntü verdik ki sanki biz işçi düşmanıyız.  Ben sizi Allah’a havale ediyorum, istediğinizi yapabilirsiniz.  Benim olduğum belediyede işçi kardeşlerimin aleyhine bir şey olmaz. O imzaladığınız kağıttan size bir zarar gelmez. Karşınızda ben varım. Sizin maaşlarınız artacak. Sizin maaşlarınızda düşüş yapmaya haklarınızda geri adam atmaya kalkıştığımızı söyleyen şerefsizdir. Yapan da şerefsizdir. Bunun üzerine daha soru sorulur mu?” dedi.
Başkan Hazinedar’ın açıklamalarının ardından eylemi sonlandıran işçiler asılsız iddialara tepki göstererek dağıldı. 
Beşiktaş Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan bir işçiye en düşük maaş olarak 2015 Aralık ayında ikramiye hariç 2060- TL ödenirken 2016 Ocak ayında ikramiye hariç 2332- TL’lik ödeme yapıldı. Haberler de bahsi geçen maaşların düşürüleceği iddiası alenen yalan olduğu ortaya çıkmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir