GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR

GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR
Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, her yıl “Dünya Dans Günü” nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklerde yaptığı gösterilerle büyük beğeni topluyor.

2017 yılında kurulan ve 90 dansçıdan oluşan Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu ilk olarak Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Çin Halk Cumhuriyeti'nden katılan dans ekibiyle bir gösteri yaptı.
Topluluk, 29 Nisan’da Ataşehir Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ise; Bulgaristan, Bosna Hersek, Kosova Cumhuriyeti, Marmara Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü Halk Bilim topluluklarının katıldığı “Dünya Dans Günü” etkinliklerinde de sahne aldı.
Topluluk son olarak FMV Işık Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen FMV Işık Üniversitesi, Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi, Marmara Üniversitesi ve Beşiktaş Bingül Erdem Anadolu Lisesi folklor ekiplerinin yer aldığı etkinliğe katıldı. 
Profesyonel eğitim alıyorlar…
Ataşehir Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu, Ataşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana geçen sürede sanat eğitimlerine katılan 9-14 yaş aralığı çocuklardan oluşturduğu kadrosuyla 2017 yılında kuruldu. 
“Dans etmek özgürlüktür” ilkesinden yola çıkarak Anadolu halk danslarının geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe aktarmak için dans etmeyi seven, halk oyunlarına ilgi duyan çocuklar bu toplulukta bir araya getirildi. Seviyelerine bakılarak dans etme ve uygulama yetisi geliştirilebilecek adaylar, Anadolu’da var olan dans adımları ile birlikte modern dans tekniklerini kullanarak profesyonel bir eğitim alıyor. Bu projedeki en önemli amaç, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hem ülkemizi hem de Ataşehir Belediyesi’ni gelecek proje ve etkinliklerde en iyi şekilde temsil etmek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir