GECE-GÜNDÜZ KOŞTURAN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”

GECE-GÜNDÜZ KOŞTURAN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”
Gümüşhane Zafer Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 12 yıldaki kazanımlarının şiddete feda edilmeyeceğini vurgulayarak

Gümüşhane Zafer Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son 12 yıldaki kazanımlarının şiddete feda edilmeyeceğini vurgulayarak, “Gün, birlik olma günüdür. Gün, sağduyulu ve itidalli davranma günüdür. Bütün siyasi partilerimizden, sivil örgütlerimizden ve özellikle vatandaşlarımızdan tahriklere karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. Hiç endişeniz olmasın. Devletimiz, bütün bu olayları bastıracak ve hesabını da soracak güçtedir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane Zafer Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
Gümüşhane’ye gelişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Organize Sanayi Bölgesi’nde hazırlanan pistte, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane milletvekilleri, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve diğer ilgililer karşıladı.
Gümüşhane Zafer Meydanı’nda yaptığı konuşmasına, Gümüşhane’nin ahde vefasından, itimadından dolayı teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün Gümüşhanelilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin Gümüşgöze beldesinin de beldeler arasında yüzde 97 oy oranıyla kendisine en yüksek oyu veren belde olduğunu ifade ederek Gümüşgözelilere ayrıca teşekkür etti.
“GECE-GÜNDÜZ KOŞTURAN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl boyunca Başbakanlığı görevi gibi Cumhurbaşkanlığı görevinde de kendisine güvenenleri mahcup etmeden milleti için terleyeceğini ve gece-gündüz koşturan bir Cumhurbaşkanı olacağını vurguladı.
Gümüşhane’de yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların açılışını da gerçekleştireceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’de yaklaşık 200 milyon lira tutarında 26 ayrı eser, hizmet ve yatırımın bugün resmî olarak hizmete alındığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının hizmete giren eser ve yatırımlarını sayarak, Gümüşhane’de ulaşım alanında yapılan hizmetleri ayrıca anlattı.
“MODERN DÜNYANIN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI NEYSE GÜMÜŞHANE DE BUNU YAŞIYOR”
Gümüşhane sınırlarındaki 24 tünelden 14’ünün hizmete girdiğini, şehir sınırları içindeki bölünmüş yol çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık modern dünyanın modern şehircilik anlayışı neyse Gümüşhane de bunu yaşıyor hale geliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Üniversitesi’nin 10 ayrı yatırımının da resmî olarak açıldığını belirterek, bütün bu eser, yatırım ve hizmetlerin Gümüşhane’ye hayırlı olmasını dileyerek, yapımlarında emeği geçen başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar ile tüm kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür etti. 
“SON 12 YILDA GERÇEKLEŞTİRİLEN REFORMLARLA ÜLKE VE MİLLET KAZANDI”
Türkiye’de son 12 yıllık dönemde büyüme, kalkınma ve demokratikleşme yolunda gerçekten çok önemli bir mesafe kat edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye her alanda çok hızlı ve çok sağlıklı büyüme kaydetti. Ekonomi 12 yılda yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyüme kaydetti. Demokrasimizin standartları çok güçlendi. Siyasetin üzerinde vesayetler kalktı, millî irade yani sizin iradeniz güç kazandı. Dış politikada Türkiye; aktif, iddia sahibi, güç ve kararlılık sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye’nin büyümesine, ilerlemesine, hamle yapmasına engel olan, Türkiye’yi yavaşlatan her ne varsa elbirliğiyle onları saf dışı bıraktık. Çok sayıda reform yaptık, cesur adımlar attık; yasaklara, yoksulluğa, yolsuzluğa son verdik ve husumetleri ortadan kaldırdık. Gereksiz tartışmalara, gerilimlere son verdik. Bu sayede Türkiye’yi ekonomik, siyasi, demokratik olarak bölgemizin örnek ülkesi, parlayan yıldızı haline getirdik. Bu 12 yıllık sürecin bir kazananları var bir de kaybedenleri var. Kazananlar kimler? Millet ve ülke kazandı. Devletimiz ve milletimiz güç kazandı. Bayrağımız, paramız, pasaportumuz daha fazla itibar kazandı. İşçimiz, memurumuz, çiftçimiz, esnafımız, sanayimiz kazandı. Huzur, kardeşlik kazandı. Peki kim kaybetti? Yüksek faizden rant sağlayan mutlu bir azınlık kazandığından kaybetti. Terör ve kandan rant devşirmeye çalışan lobiler kaybetti. Türkiye’yi karanlığa mahkûm etmek, içine kapatmak isteyen çevreler kaybetti. İşte şu anda bu kaybedenler kaybettiklerini yeniden kazanmak için sinsice, alçakça, haince saldırılar yapıyorlar. Önce Gezi olayları diyerek, Mısır ve Ukrayna gibi Türkiye’yi zayıflatmak istediler, bunu başaramadılar. Ardından 17-25 Aralık darbe girişimini tertip ettiler. Pensilvanya ihanet çetesini kullanarak kaybettiklerini kazanmak istediler, ama başaramadılar. 30 Mart’ta sizler millî iradeye sahip çıktınız, 10 Ağustos’ta sizler demokrasiye sahip çıktınız. Millet kazandı, bunlar kaybetti. Ülke kazandı, bu çıkar çevreleri, hainler kaybetti. Şu anda bu kaybedenler hepsi bir araya geldi yeni bir operasyon, ameliyat yapmaya çalışıyorlar” dedi. 
“TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİNİ BOZAMAYACAKLAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son sokak olaylarının Kobani ile ilgili olduğunun iddia edildiğine, ama bunun gerçeği yansıtmadığına işaret ederek, şöyle konuştu: “Böyle bir şey yok. Kobani sadece bahane, asıl amaç, asıl gaye, asıl niyet çok başka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduğunu, kimin bu eylemlere sempatiyle yaklaştığına, kimin bu gayri meşru eylemleri övdüğüne bakın, gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var, onun gölgesindeki siyasi parti var. Başka kim var? Ana muhalefet partisi var. Başka kim var? O malum medya ve o malum kalemler, uluslararası medya var. İnternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var. Amaç Kobani değil. Ama Türkiye’deki bu birliğimiz bozamayacaklar. Gümüşhane’den sesleniyoruz: Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kobani için gözyaşı dökenlere, insanlıktan vicdandan bahsedenlere soruyorum: Halep için, Hama için, Humus için neredeydiler? Musul için, Kerkük için neredeydiler? Varil bombalarıyla kimyasal ve konvansiyonel silahlarla 250 bin kişi Suriye’de ölürken 7 milyon kişi göç ederken bunlar neredeydiler?” diye sordu. 
“ANCAK BARBARLAR KÜTÜPHANELERİ YAKARLAR”
Şu anda da tüm dünyada Kobani için en somut yardım yapan tek ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “200 bin kişi Kobani’den geldi, kapımızı kapadık mı, hayır. Buna rağmen birileri çıkıp Kobani bahanesiyle sağı-solu yakıyorsa, yağmacılık yapıyorsa, alçakça cinayet işliyorsa kusura bakmasınlar biz bu numarayı yutmayız. Düşünebiliyor musunuz Diyarbakır’da bir müzeyi yağmaladılar, kitapları çaldılar, kitapları yaktılar. Siirt’te bir kütüphaneyi yaktılar, oradaki kitapları kül ettiler. Bayburt’ta da söyledim, bunu ancak barbarlar yapar. Bunu ancak içinde insani, vicdanı hiçbir değeri olmayan yağmacılar, haydutlar yapar. Hiç endişeniz olmasın. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz çok hızlı şekilde olaylara müdahale ediyor ve sorumlulardan da hesabını soruyor” dedi. 
“BU TÜR ŞİDDET EYLEMLERİNİN YAŞANMAMASI İÇİN EN SERT TEDBİRLER ALINACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bingöl’de şehit edilen iki polise Allah’tan rahmet dileyerek ailelerine sabır diledi. Güvenlik güçlerinin anında katilleri bulduklarını ve ölü olarak ele geçirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ayrıca 9 kişinin daha yakalandığını ve gözaltına alındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu alçakça saldırıyla irtibatı olanlar, şimdi yargıya sevk edildi. Bayrağımıza saldıranlar, Atatürk’ün büstünü kıranlar, yakanlar, kamu binalarına, okul, hastane ve bankalara saldıranlar, esnafın dükkânlarını yağmalayanlar, vatandaşın araçlarını yakanlar, bindikleri otobüsleri yakanlar... Bu tür şiddet eylemlerinin yaşanmaması için de en sert tedbirler alınacak ve alınıyor” dedi. 
“ÇÖZÜM SÜRECİ; ŞİDDETE, VANDALLIĞA VE YAĞMACILIĞA GÖZ YUMMAK DEĞİLDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu şımarıklığa müsamaha gösteremeyiz. Çözüm süreci, şımarıklığa müsamaha göstermek değildir. Çözüm süreci, şiddete, vandallığa, yağmacılığa göz yummak değildir. Biz çözüm sürecini 77 milyonun kardeşliği için bugünlere getirdik. 77 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için de bundan sonra en kararlı şekilde bu süreç devam edecek. Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, hala şiddet çağrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olamaz. Kaybeden biz olmayız, millet olmaz, ülke olmaz; kaybeden onlar olur. Bu süreç, birilerini tatmin etme süreci değildir, bu süreç birilerinin şımarıklığına boyun eğme süreci hiç değildir. Biz bugüne kadar tamamen iyi niyetle, ama hiçbir taviz vermeden bu süreci devam ettirdik. Bundan sonra da aynı şekilde sürdürürüz. Hiç endişeniz olmasın. Bizimle Anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. İstemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de uğurlar olsun deriz” diye konuştu. 
“TÜRKİYE, IŞİD DE DÂHİL BUGÜNE KADAR HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE EN KÜÇÜK BİR DESTEK VERMEDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir haftada 40’a yanın vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Soruyorum bunların katili kim? Bunların katili sokağa çağrı yapan malum muhalefet partisidir. Onun başıdır, başlarıdır. Bu çağrıya tweetler atarak destek veren ana muhalefet partisidir. Böyle sorumsuzluk olmaz. ‘Tavşana kaç’, sonra da ‘tazıya tut’ diyorlar. Ayıptır ayıp. Düşünebiliyor musunuz? Ana muhalefet partisi ve malum parti çıkıyor, ‘Türkiye IŞİD terör örgütüne destek veriyor?’ diye sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar. Niye? Çünkü yurt dışından bunlara bir vazife verilmiş. ‘Biz buradan siz oradan, ülkenize iftira atacaksınız’ denilmiş. Ana muhalefet partisi, hem Esed denilen devlet terörü estiren zalime sahip çıkıyor, hem de onun beslediği büyüttüğü, zemin hazırladığı IŞİD’e karşı çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerek Başbakanlığımda, gerek Cumhurbaşkanlığımda gerekse şu anki Başbakanımız ve Hükümet, ne IŞİD’e ne de herhangi bir terör örgütüne bugüne kadar en ufak bir destek vermemiştir. Bu iddiayı yapanlar, bunu ileri sürenler bunu ispatla mükelleftirler. Eğer bunu ispat edemezlerse alçaktırlar, vatan hainidirler. Bunların kafaları hala çok karışık.” 
“GÜN, SAĞDUYULU VE İTİDALLİ DAVRANMA GÜNÜDÜR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’den tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya çağrıda bulunarak, “Gün birlik olma günüdür. Gün sağduyulu, itidalli davranma günüdür. Bütün siyasi partilerimizden, sivil örgütlerimizden özellikle de vatandaşlarımızdan tahriklere karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. Hiç endişeniz olmasın. Devletimiz, bütün bu olayları bastıracak, hesabını da soracak güçtedir. Huzuru bozmak isteyenlere karşı ne gerekiyorsa o yapılır ve yapılıyor. İnanıyorum ki milletimiz bu tahriklere gelmeyecek. İnanıyorum ki milletimiz bu serserilerin, bu vandalların kurdukları öfke tuzağına düşmeyecek. Milletimizin masum ile suçluyu birbirinden ayıracağına yürekten inanıyorum. Bu olaylar nedeniyle tuzağa düşüp Kürt’ün Türk’e, Türk’ün de Kürt’e düşman olmasına asla fırsat tanımayacağız. Biz bu ülkede Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaza ve Boşnak kim varsa yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik” dedi. 
“SELAHADDİN EYYUBİLERİN TORUNLARI BUNLARA ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEKTİR”
Bu alçakça ve haince eylemlerin arkasında samimi Kürtlerin bulunmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakallı insanlara, başörtülü kadınlara, Kur’an Kurslarına saldıran bu alçaklara benim Kürt kardeşim asla prim vermez. Kitap yakan, kütüphane yakan bu barbarlara benim Kürt kardeşim asla sempati göstermez. İnanıyorum ki bundan sonra da Selahaddin Eyyubilerin torunları bunlara asla müsamaha göstermeyecektir. Bundan sonra da Kürt kardeşim, huzuru bozan, inanç değerlerimize saldıran bu alçaklarla aralarına net bir mesafe koyacaktır” dedi. Buna kendilerinin de yardımcı olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Kardeşliği yücelterek yardımcı olacağız. Kucaklaşarak yardımcı olacağız. Hayır dualar ederek yardımcı olacağız. İnşallah milletçe bu hain tuzağı bozacağımıza yürekten inanıyorum. Sevinen, Türkiye düşmanları olmayacak. Gecen hafta bayramın dördüncü günü Gaziantep’e gittik. Islahiye’de Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ettik. Önceki gün Trabzon’daydık, dün Rize’deydik. Bugün önce Bayburt, şimdi Gümüşhane ve buradan İstanbul’a geçeceğiz. Bize  durmak yok. Millete hizmet için, ülkeye hizmet için geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de nefes alıp verdikçe koşturacağız. Fırsat olursa Gümüşhane’ye yine geleceğiz. Kardeşlerim sizlerle daha çok hasret gidereceğiz.” 
“ZİGANA TÜNELİ, TRABZON’UN OLDUĞU KADAR GÜMÜŞHANE’NİN DE PROJESİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’deki yatırımların yakın takipçisi olacaklarını belirterek, “24 Mart’ta Trabzon’da Zigana Tüneli’nin müjdesini vermiştim hatırlayın. Zigana Tüneli, Trabzon’un olduğu kadar Gümüşhane’nin de projesidir. Zigana Dağı’na çift tüpten oluşan 12 kilometre uzunluğunda yapılacak tünelin proje çalışmaları tamamlandı. 10 Kasım’a ihale tarihi alındı. İnşallah dozerler bir an önce çalışacak. Zigana, Doğu Karadeniz limanlarını Anadolu ve İran’a bağlayan bir arter. Şimdi yapacağımız bu tünelle bin 750 rakımları, bin 250 rakımlara indireceğiz. Yani 500 metre daha az tırmanılacak. Güzergâh 10 kilometre kısalacak. Ekonomik tasarruf ve zaman tasarrufu sağlanacak. Kış şartları bertaraf edilecek. Kar ve sis mücadelesi yapmadan araçlar tünele girip çıkacak. Bu güzergâh ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi olacak. Tünelle gerek Karadeniz Bölgesi, gerekse Doğu Anadolu’nun ekonomik ve sosyal gelişimi artacak. Böyle bir eseri inşallah Zigana Dağı’na yapmış olacağız. Aynı şekilde Pekün Dağı geçidine yapılacak tünelle ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. İnşallah bütün altyapı çalışmalarını tamamlayıp somut adımları atacağız. Bu büyük projelerin takipçisi olacağım. Bunun için Cumhurbaşkanlığında yatırımlar birimi kurduk. Oradan da bunların takipçisi olacağız. Bu projeler bittiğinde de inşallah açılışlarını beraber yapacağız.” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 vilayetin, 780 bin kilometrekarenin kalkınması, büyümesi için 12 yıldır olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı makamında da ter dökeceğini ifade etti. Konuşmasının sonunda, açılışı yapılan eser, hizmet ve yatırımların Gümüşhanelilere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeği geçenleri kutladı. 
VALİLİK VE BELEDİYEYİ ZİYARET
Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik ve belediyeyi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir